Spausdinti

MČTAU garbės narė

Viktorija Leikienė, Žemaitijos krašto dukra, gimė 1943 metų sausio 23 dieną Varniuose. 1962 metais, baigusi Varnių vidurinę mokyklą, įstojo į Vilniaus universiteto Ekonomikos fakultetą. Baigusi studijas pradėjo dirbti Vilniaus restoranų susivienijimo sistemoje, iš pradžių ekonomiste, vėliau buhaltere. Būdama 28-erių metų tapo vyriausiąja finansininke ir darbavosi dar 40 metų, kol išėjo į užtarnautą poilsį.

Sužinojusi, kad vyresnio amžiaus žmonių užimtumui didinti, lavinimui, bendravimui skatinti, neįgyvendintiems pomėgiams realizuoti Vilniuje veikia Medardo Čoboto TAU, Viktorija 2011 metais įstojo į šį universitetą. Netrukus buvo pakviesta tapti fakulteto seniūne ir ištisą dešimtmetį atsakingai ėjo šias pareigas. Mielai padėdavo organizuoti fakulteto išvažiuojamąsias sesijas, parodas, asmenines šventes, ją, kaip nuoširdžią pagalbininkę, galėjai sutikti daugelyje universiteto renginių.

Pradėjusi lankyti Tautodailės fakultetą aš tarsi sugrįžau į mokyklos laikus, prisiminiau, ko buvo išmokiusios mama ir senelė. Tai jos mokė mane to dailaus peltakiavimo, siuvinėjimo, juostų audimo meno“, – pasakoja Viktorija. Iš savo gimtųjų namų atsinešusi meilę liaudies rankdarbiams, ji ir pati kuria įvairiausius gražius gaminius – siuvinėja, neria, mezga, karpo. Susižavėjusi riešinių menu, pati išmoko jas kurti. „Svarbiausia tai, kad Viktorija savo darbų paslaptimis nuoširdžiai dalinasi su kolegėmis – daugybę moterų išmokė megzti riešines, pinti mandalas, gaminti suvenyrinius maišelius, siuvinėti. Su savo kūrybiniais darbais Viktorija aktyviai dalyvauja fakulteto rengiamose parodose“, – pasakoja Tautodailės fakulteto dekanė Henrika Ivancienė.

Viktorija aktyviai dalyvavo Turizmo ir Kultūros fakultetų veikloje, lankė paskaitas Politikos fakultete, keliavo kartu su šių fakultetų klausytojais, dalyvaudavo įvairiuose universiteto renginiuose, projektuose, lankėsi Europos Parlamente. Buvo MČTAU projekto „Signatarų keliais“ seniūnė, aplankė dvidešimties Signatarų gimtąsias, palaidojimo vietas, klausėsi paskaitų.

Vasaromis Viktorija kviečiasi visas koleges pabūti jos nuostabioje žydinčių gėlių apsuptoje aplinkoje, pabendrauti, pasidalinti savo mintimis, svajonėmis ir kai ką sumąstyti ateičiai.

Išaugino du sūnūs, sulaukusi trijų anūkų, gyvena aktyvų, įdomų gyvenimą. Įsikūrusi miškų apsuptyje prie mūsų miesto didžiosios upės Neries, prie nuostabaus tvenkinio, sportuoja, maudosi ir džiaugiasi gyvenimu.

Už ilgametį aktyvų savanoriavimą MČTAU rektorato 2023-01-16 sprendimu (protokolas Nr. 1) Viktorijai Leikienei suteiktas MČTAU Garbės nario vardas.

Dėkojame Viktorijai už jos visuomeninę ir kūrybinę veiklą, už nuoširdžią bendrystę. Visada malonu susitikti fakulteto renginiuose!

2023 m. vasario 9 d.