Kalendorius

balandžio   2024
Pr An Tr K Pn Š Sek
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Naujienų prenumerata

Sutinku su taisyklėmis
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kalendorius

balandžio   2024
Pr An Tr K Pn Š Sek
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

MČTAU svetainės redaktorė, atstovė spaudai, Garbės narė

Jadvyga Miniotaitė gimė 1949 metų rugpjūčio 9 d. Viduklės apylinkėje, Antringio kaime (Raseinių r.). Užaugo tarnautojo ir namų šeimininkės šeimoje, globojama gerokai vyresnių brolio ir sesers. Su broliu, gydytoju, dirbusiu vadovaujantį darbą medicinos įstaigose, siejo artimi ryšiai. Šešerių metų Jadvyga buvo palydėta į Aukškelių pradinę mokyklą, o 1966 metais sidabro medaliu baigė Viduklės vidurinę mokyklą (dabar – Simono Stanevičiau gimnazija). Nors mokytojai pranašavo literatės ateitį, Jadvyga pasirinko ekonomikos studijas Vilniaus universitete ir savo profesiniame kelyje puikiai suderino specialybės žinias su literatūriniais gabumais.

Baigusi universitetą J. Miniotaitė pradėjo dirbti redaktore „Minties“ leidyklos Ekonominės literatūros redakcijoje, redagavo savo buvusių dėstytojų, kitų mokslininkų darbus, vertė iš rusų kalbos ekonominę ir teisinę literatūrą.

Beveik porą dešimtmečių J. Miniotaitė dirbo tuometėje „Žinijos“ draugijoje. Buvo atsakinga už ekonominių žinių skleidimą, organizavo respublikinę lektorių ekonomistų mokyklą, ieškojo autorių ekonomikos leidiniams. Prasidėjus Persitvarkymo Sąjūdžiui organizavo Ekonomistų klubą, kuriam vadovavo akad. E. Vilkas, vėliau – prof. K. Prunskienė. Ekonomistų klubo nariais buvo žinomi to meto mokslininkai, Sąjūdžio iniciatoriai, kurie šiame klube aptarinėjo valstybinės svarbos klausimus.

Dar porą dešimtmečių J. Miniotaitė dirbo bendrovėje „Pačiolis“, teikiančioje kvalifikacijos kėlimo paslaugas buhalteriams. Buvo žurnalo „Apskaitos ir mokesčių apžvalga“ ir savaitraščio „Buhalterija“ atsakingoji leidėja, bendradarbiavo kituose bendrovės leidiniuose – „Vadovo pasaulis“, „Biuro administravimas“, „Juristas“. Jadvyga ėmė interviu iš aukšto rango pareigūnų, įvairių sričių specialistų, rašė straipsnius apie buhalterinės apskaitos istoriją, asmeninių finansų tvarkymą, skaičių filosofiją, dalijosi savo mintimis redakcijos skiltyje.

Apie senjorų studijas Trečiojo amžiaus universitete buvau girdėjusi, pagalvojau, kad ir pati galiu prisidėti prie MČTAU veiklos, ją viešindama ir populiarindama. Sulaukiau interneto svetainės administratorės Vidos Rogalskienės pasiūlymo bendradarbiauti. Ištisą dešimtmetį buvome darnus duetas, dvi darbščios bitės. Stengėmės, kad svetainė taptų mūsų veiklos veidrodžiu, kad klausytojai kuo operatyviau sužinotų visas naujienas“, – apie savo atėjimą 2012 metais į MČTAU pasakoja J. Miniotaitė. Nuo 2013 m. rudens Jadvyga – rektorato narė ir atstovė spaudai.

J. Miniotaitė parengė daugiau nei du trečdalius visų MČTAU interneto svetainėje www.mctau.lt skelbtų naujienų, nemažai interviu apie universitetui nusipelniusius žmones, reportažų iš renginių, šventinių tekstų, kitų parengtus tekstus redagavo, papildė.

J. Miniotaitės straipsniai apie MČTAU veiklą buvo publikuojami dienraščio „Lietuvos žinios“ interneto portale, Lietuvos suaugusiųjų švietimo asociacijos, Vilniaus visuomenės sveikatos biuro, kituose tinklapiuose. Įdėta nemažai pastangų tariantis dėl MČTAU veiklos viešinimo televizijos ir radijo laidose.

J. Miniotaitė aktyviai dalyvavo viešinant Nacionalinės TAU asociacijos veiklą šios asociacijos tinklapyje www.tauasociacija.lt , kuriant TAU ir besimokančio senjoro įvaizdį.

J. Miniotaitė yra dviejų MČTAU almanachų, skirtų veiklos 20-mečiui ir 25-mečiui, sudarytoja. Almanachus Jadvyga rengė kartu su bendražyge Vida Rogalskiene, kurios dėka šie leidiniai gausiai iliustruoti nuotraukomis. J. Miniotaitė yra ir leidinio „Grožio ir gėrio keliu“ (MČTAU garbės nario Povilo Sidaravičiaus atminimui) viena iš sudarytojų.

Į MČTAU atėjau turėdama leidybinio ir žurnalistinio darbo patirties, džiaugiuosi, kad savo žinias ir pomėgius galiu pritaikyti rašydama apie įvairius MČTAU renginius, apie nuostabius savanoriškai veiklai save aukojančius žmones. Mano didžiausias troškimas, kad apie MČTAU veiklą, apie mokymąsi visą gyvenimą kuo daugiau sužinotų visuomenė“, – pasakoja Jadvyga .

Atsistatydinusi iš MČTAU rektorato ir atstovės spaudai pareigų, Jadvyga tapo Literatūros fakulteto klausytoja, neatsisako atlikti rektorato pavedimų, prisidėti prie informacijos viešinimo MČTAU svetainėje, dalyvauja projektuose. Neapleido ir savo profesinės veiklos – pagal autorinę sutartį rengia straipsnius, interviu su finansų specialistais savaitraščiui „Buhalterija: apskaitos ir mokesčių apžvalga“.

Jadvyga sėkmingai vadovauja „namų universitetui“ – po vienu stogu darniai sugyvena trys kartos, dukra, žentas ir du anūkai, krepšinio aistruoliai, čia dalijamasi džiaugsmais ir rūpesčiais, mokomasi gyventi bendrystėje. „Svarbiausia gyvenime – kurti santykius, nes tik santykiai tarp artimiausių žmonių, tik vidinė darna turi didžiausią prasmę ir išlieka amžiams“, – atvirauja Jadvyga.

Už nuopelnus viešinant MČTAU veiklą rektorato 2022-04-11 sprendimu (protokolas Nr. 3) Jadvygai Miniotaitei suteiktas MČTAU garbės nario vardas.

Už ilgametį ir kūrybingą darbą komunikacijos srityje J. Miniotaitė apdovanota LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, Lietuvos Respublikos Seimo padėkos raštais.

2022 m. birželio 6 d.

Kontaktai

MEDARDO ČOBOTO TREČIOJO AMŽIAUS UNIVERSITETAS
Studentų g. 39, 209a kab.
08106 Vilnius

I-IV nuo 11 iki 13 val., tel. 8 676 21 601

www.mctau.lt

El.p.

Įm. kodas 191904279
Sąsk. Nr. LT83 7290 0990 1557 6176

Žemėlapis