Minėdami Sausio 13-osios įvykius, atvėrusius mūsų tautai istorinį kelią į Laisvę, languose ir širdyse įžiebėme žvakeles, simbolizuojančias pergalę, atmintį ir vienybę, šviesą ir teisingumą.

Mes, vyresniųjų karta, Sausio įvykių dalyviai, apgynę savo istorinį pasirinkimą, su netekties randais širdyse, gerai žinome Laisvės kainą ir branginame jos suteiktas dovanas. Todėl Laisvės gynėjų dieną MČTAU bendruomenės nariai mini ne tik įžiebdami žvakelę – Laisvės laužų simbolį – savo būstinės languose, auditorijose, bet ir gausiai dalyvaudami kovotojų už Laisvę atminimui skirtuose Vilniaus miesto renginiuose.

Niekada nepamiršime, kodėl šiandien esame laisvi. „Privalome praeitį praeiti širdimi. Ne kojomis“, – tai nepamirštami Laisvės šauklio Justino Marcinkevičiaus žodžiai. Širdyje saugomais prisiminimais apie Sausio įvykius, apie vis dar skaudančius netekties randus, apie meilę Tėvynei Senjoro užrašuose dalijasi Literatūros fakulteto klausytojai Edvarda Gecevičienė, Irena Kubilienė, Bronė Nainienė, Leopoldas Stanevičius.

Visi MČTAU klausytojai sausio 15 dieną 12 val. kviečiami susirinkti universiteto A4 auditorijoje, kur bus demonstruojamas filmas „Tautos kelias į Nepriklausomybę“. Filmo autorė ir režisierė – Regina Stadalnikaitė, įamžinusi įsimintiniausias Baltijos kelio akimirkas ir kitus Lietuvos Nepriklausomybės kelio įvykius.

Apsilankykite ir dar kartą patvirtinkite, kad Laisvė visiems vienodai brangi!

MČTAU informacija