Šventės tęsiasi - vieni kitus sveikindami liudijo MČTAU klausytojai, gausiai rinkdamiesi į Meninio ugdymo fakulteto organizuotą renginį „Kalėdų žvaigždė“.

Renginį pradėjo dekanės Izabelės Bražiūnienės sveikinimai ir MČTAU rektorės Dr. Zitos Žebrauskienės pagyrimai kūrybingų žmonių bendruomenei už veiklumą, kūrybiškumą, meniškumą. Rektorės paakinimas pagalvoti apie laiką, kurį turime, kuriame gyvename, kuris yra mūsų, kuriame norime gyventi, kuriame norime dainuoti, tapo savitu įpareigojimu: dovanoti laiką vieni kitiems, apkabinti šalia esantį ir jaunėti su metais.

Šventės palydovai yra ir dovanos – žalia eglutė ir iškalbinga žvakės švieselė su padėkomis ir linkėjimais padovanota rektorei, jos padėjėjai Vidai Jarašiūnienei, kolektyvų vadovėms Ritai Bieliauskienei ir Izabelei Bražiūnienei, šiltai visus pasitinkančiai budėtojai Janinai bei kaimynams - ukrainiečių mokyklai. Dovanų dalinta ir vėliau, dėkota vadovams.

Tačiau didžiausia dovana susirinkusiems buvo muzikinių kolektyvų pasirodymai. Vokalinio ansamblio „Ave Muzica“ giesmės, solistės Aldonos Benetienės balsas lyg varpelis sugrąžino Kūčių vakaro ir Kalėdų nakties nuotaikas bei jausmus, todėl giesmę „Tyli naktis“ giedojo visa auditorija.

Žiemiškų melodijų puokštę dovanojo choras „Varsa“, vadovaujamas Lilijanos Zarankienės. O nuotaikingas kūrinys „Karnavalas Bolivijoje“ išjudino klausytojus.

Romantinio muzikavimo ansamblis „Romantikai“ pasirodymą pradėję posmais apie svajonės skrydį ir romansu apie baltą angelą klausytojus užkūrė poetine nuotaika. Ją stiprino ir skaitovų Gražinos Jarmalytės. Virginijos Sarnickienės, Nijolės Gradauskienės, Vaivos Laukaitienės išraiškingi ir jaudinantys poetiniai skaitiniai. Muzika pakelia ir įkvepia – nors ir ankštoka erdvė, lyriškas romansas įsuko valso ritmu. O kai „Romantikai“ uždainavo „Laimingų naujųjų“ visa auditorija pasidavė linksmybei ir kartu dainavo.

Neįkainojama vertybė - kūrybingų žmonių bendrystė, kurianti, atverianti ne tik garsų, bet ir jausmų pasaulio gelmes. Didi prasmė pasidalinti laiku ir gebėjimais ir taip padauginti gėrio, šviesos bei pozityvumo aplink.

Su tokia Meninio ugdymo fakulteto renginyje užkurta nuotaika belieka pasakyti: “Laimingų Naujųjų“.

Lilija Smalakienė

Vaclavo Svidinsko nuotraukos