Mielieji!

Su šviesių prisiminimų kraitele, pakvipusi gaiviomis eglės šakomis, nušviesta Advento žvakių liepsnos, ateina gražiausia, prasmingiausia metų šventė – Šv. Kalėdos. Ši šventė pradžiugins stebuklo nuojauta, sušildys brangių žmonių artumu, įkvėps nuoširdumui ir atvirumui, kai kalbame širdis į širdį.

Į kasdienybės laužą įmetę visus rūpesčius, visas nuoskaudas, į sakrališkiausią nueinančių metų ataskaitą sudėję laimėjimus, praradimus ir neišsipildžiusius lūkesčius, pasidžiaukime didžiausia visagalio Likimo mums suteikta dovana – Laiko dovana, galimybe gyventi čia ir dabar, galimybe būti, jausti, kurti. Ir tik nuo mūsų pačių priklauso, kaip mes gyvensime, kaip pasinaudosime šia nepaprasta Dovana.

Mus nuolat moko, patarinėja kaip gyventi tie, kam Laikas – tik abstrakti sąvoka. Mūsų kartai kuria specialias programas, atlieka reprezentatyvius tyrimus, prognozuoja mūsų ateitį, siūlo įtraukti, įveiklinti. Mus – kaip statistus – atkakliai kviečia užpildyti mokslo, kultūros, net Seimo renginių sales. Bet mes patys esame veiklūs! Mūsų auditorijos pilnos, mums viskas įdomu, viskas rūpi, ir į Seimą ar Prezidentūrą einame su savo kūrėjų parodomis, su savo pasiūlymais ir reikalavimais.

Mes gyvename orų, prasmingą gyvenimą unikalioje bendruomenėje, kurioje galime mokytis, pažinti, keliauti, rūpintis savo gerove ir patys spręsti savo problemas. Galime išreikšti save kūrybinėje erdvėje – mūsų rankos sukuria nuostabius meno kūrinius, mūsų jausmai išsilieja nuoširdžiais posmais, išskrenda dainos sparnais, svaigina šokio ritmu, o mūsų širdyse užtenka vietos gerumui, meilei ir atjautai.

Dėkoju gausiai TAU bendruomenei už kartu praleistus dar vienerius metus, už turiningus darbus, pasiaukojančią savanorystę. Linkiu nepristigti motyvacijos, kantrybės, jėgų ir energijos įgyvendinti visus užmojus, siekti naujų pergalių, kurti išminties, patirties, nuoširdžios bendrystės oazę, kurioje visiems būtų gera. Viltingai žvelkime į ateinančius Drakono metus – tebūnie jie sėkmingi ir prasmingi!

Tegul Jūsų visų namuose, šeimose viešpatauja darna, jaukumas ir ramybė.

Iš širdies – į širdį, kiekvienam asmeniškai linkiu išsaugoti Kalėdų naktį gimusį stebuklą, išsaugoti Tikėjimą, Meilę ir Viltį, tą skaidrią ugnelę, šildančią mus pačius ir kitiems kelią nušviečiančią. Tegul kiekviena Jūsų diena palieka šviesų pėdsaką Likimo knygoje.

Palaimintų Šv. Kalėdų, džiugių ir laimingų Naujųjų 2024-ųjų metų!

Dr. Zita Žebrauskienė, Nacionalinės TAU asociacijos prezidentė, MČTAU rektorė

Adobe Firely“ ir „Canva“ iliustracijos