Per spalio mėnesio MČTAU rektorato posėdį aptarti šiuo metu aktualūs klausimai. Buvo pateikta informacija, kad šiais metais į universitetą priimta beveik šeši šimtai naujų klausytojų.

Irena Mierkienė, klausytojų duomenų administratorė, pristatė klausytojų apskaitos kompiuterinės programos diegimo rezultatus, atsakė į klausimus, kurių vis dar kyla.

Ji informavo, kad šiais metais į MČTAU įstojo 584 nauji klausytojai. Tai yra pastarojo dešimtmečio rekordas. Kaip pagrindinį Turizmo fakultetą pasirinko 204 klausytojai, Kultūros – 154, Užsienio kalbų – 101. Apskritai daugiausia klausytojų turi tie patys Kultūros, Turizmo ir Užsienio kalbų fakultetai. Garbės narių klube yra daugiau kaip pusė šimto narių. Iš viso universitetą lanko daugiau kaip du tūkstančiai senjorų studentų.

Roma Kaušpadienė, finansininkė, informavo apie šių mokslo metų MČTAU klausytojų nario mokesčio surinkimą. Taip pat buvo aptarta MČTAU fakultetų veiklos sąmata.

Kalbėta apie fakultetų mokymų programas I semestro ir tvarkaraščius, kurie pildomi gerai, fakultetų atstovai stengiasi tai padaryti laiku.

Informuota, kad keičiasi Sporto klubų koordinavimo centro vadovas – vietoj Kristinos Velijevos, kuri šiuo metu neturi galimybės užsiimti koordinavimu, bendru sutarimu patvirtintas Sigitas Daugirda. Jis pristatė savo idėjas, kaip organizuoti šią veiklą.

Buvo apsvarstytas MČTAU prorektorės Aldonos Rėksnienės prašymas ir balsuojant priimtas sprendimas atleisti iš prorektorės pareigų, taip pat suteikti jai Garbės prorektorės vardą.

MČTAU rektorė dr. Zita Žebrauskienė informavo, kad Vėlinių laikotarpiu lapkričio 1-3 dienomis universitetas nedirbs. Visiems buvo priminta ir pasiūlyta aplankyti mirusių MČTAU narių kapus.

MČTAU informacija

Rasos Pakalkienės nuotraukos