Itin gausus būrys pirmakursių Turizmo fakulteto klausytojų susibūrė prie Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos laiptų, kur juos pasitiko švytinti miela šypsena ir visus apglėbiančiu žvitriu žvilgsniu fakulteto garbės dekanė Teodora Dilkienė. Ir pasisveikinimas jos neeilinis – uždegančios asmeninės kelionių patirtys bei pamokos, kaip atrasti ir pamilti pasaulį.

Taip ir pradėjo „Smalsuoliai“, susibūrę po seniūnės Audronės baltu skėčiu, ir „Sakalai“, sekdami savo seniūno Algirdo raudoną kepurę, kelionę į iškilmių vietą Vingio parke. Kiekviena vieta, kur stabtelėta, turi savo istoriją. O kai ją su užsidegimu pristato keliautojų keliautoja Teodora, net žinomos vietos tampa ypatingos: ir biblioteka, ir Seimo prieigos, Žvėryno tiltas, abi Žvėryno cerkvės, Kompozitorių namai ar tiltas į Vingio parką. O kur dar dainų repeticijos: spėta žengiant susidainuoti.

Vingio parke pasitiko geranoriški ir linksmi turizmo ūkio šeimininkai Morta ir Anupras, fakulteto administracija bei įvertinti pirmakursius pasiruošusi komisija. Prodekanė Albina Varanauskienė ne tik sveikino, bet ir pristatė naujokais pasidžiaugti atėjusius kitų grupių atstovus. Ūkio virtuvės atstovė prodekanė Vilė Lauruševičienė pasidalino čia verdamos turistų „sriubos“ privalomais „prieskoniais“, tokiais kaip žingeidumas, ištvermė ar draugiškumas.

Po sveikinimų ir prisistatymų pirmakursių laukė „išbandymai“: reikėjo parodyti sumanumą, vikrumą, ir, žinoma, linksmumą. Buvo varžytuvių ir prizų, draugiškų pasišokimų.

Patvirtinę fakulteto dekano Arvydo Ivaškevičiaus perskaitytus pasižadėjimus, Anupro „pašventinti“ vanta ir vandeniu, pirmakursiai komisijos pripažinti vertais būti tarp MČTAU turistų. Dar buvo daug smagių ratelių ir dūkimo. Net saulė iš debesų išlindo pasmalsauti.

Taip ir bus toliau: „Smalsuolių“ ir „Sakalų“ kelionės bus saulėtos, paženklintos puikios nuotaikos ir smagių atradimų.

Ačiū surengusiems puikią ir įkvepiančią šventę. Visi „Smalsuoliai“ ir „Sakalai“ džiaugiasi ir didžiuojasi būdami šioje nepaprastoje bendruomenėje.

Lilija Smalakienė, Turizmo fakulteto atstovė

Bonifaco Vengalio nuotraukos