LRT televizijos laidoje „Labas rytas“ dalyvavę MČTAU rektorė Zita Žebrauskienė ir universiteto Politikos, teisės ir ekonomikos (PTE) fakulteto prodekanas Gracijus Naujikas kvietė ateiti tobulėti, rasti bendraminčių ir naudingai leisti laiką.

LRT laidos „Labas rytas“ vedėjas Richardas Jonaitis klausė svečių iš MČTAU, ar nevėluojama su mokslo metų pradžia. Z. Žebrauskienė paaiškino, kad kaip tik dabar, rugsėjį, vyksta registracija į MČTAU, o mokslo metai prasidės spalio mėnesį ir truks iki gegužės. Tačiau ir vasarą senjorai išlieka aktyvūs – keliauja į turistines keliones Lietuvoje ir užsienyje, repetuoja ir dalyvauja šokių stovykloje bei atlieka dainas renginiuose. „Mūsų universitetas nėra akademinis, tai – erdvė, kurioje kiekvienas senjoras gali surasti, išreikšti save“, - per laidą sakė Z. Žebrauskienė.

Ji informavo, kad MČTAU yra net 12 fakultetų, o universiteto narys viename fakultete gali būti klausytojas, o kitame – lektorius.

G. Naujikas teigė, kad MČTAU nariai yra bendraminčiai, tarsi gentainiai, jie vienas kitą palaiko. Jis pasakojo, kad Politikos fakultete prieš merų rinkimus visi kandidatai į Vilniaus vadovo postą lankėsi MČTAU, todėl buvo galimybė juos išklausyti, užduoti klausimus, diskutuoti. „Nuostabus dalykas yra tas, kad mes galime lankytis visuose universiteto fakultetuose“, - pažymėjo G. Naujikas.

Visą pokalbį LRT laidoje „Labas rytas“ galima pamatyti čia.

MČTAU informacija

LRT laidos stopkadrai