Nacionalinės trečiojo amžiaus universitetų (TAU) asociacijos prezidentės, Medardo Čoboto TAU rektorės dr. Zitos Žebrauskienės padėka TAU bendruomenei, sveikinusiai garbingo Lietuvos valstybės įvertinimo – apdovanojimo Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi – proga.

Gerb. bendraminčiai!

Didžiausias kūrinys yra mūsų pačių gyvenimas. Mūsų gyvenimas yra dovana ir nesvarbu, ar tikime, kad šią dovaną gavome iš Dievo, ar iš savo tėvų. Vien jau suvokimas, kad gyvenimas yra nuostabi dovana, yra paskata būti kūrybiškam – juk esame savo gyvenimo skulptoriai.

Tas apdovanojimas, tas ordinas yra skirtas mums visiems. Tai ir Jūsų – visų asociacijos bendruomenių – kruopštaus darbo įvertinimas.

Nuoširdžiai dėkoju TAU vadovams už pagyvenusių žmonių sutelkimą savo gyvenamoje vietovėje – tik nuo Jūsų priklauso sveiko senėjimo pasiekimai. O mūsų gyvenimas bus įdomus ir prasmingas tiek, kiek kiekvienas mūsų asmeniškai sugebėsime prisiimti atsakomybę, spręsdami svarbiausias aplink mus susikaupusias problemas. Nuoširdus ačiū visiems ir kiekvienam, kuris prisideda prie TAU veiklos plėtojimo, vyresnio amžiaus žmonių švietimo ir mokymosi, pozityvaus, oraus, sveiko senjorų gyvenimo užtikrinimo.

Prasideda paskutinis vasaros mėnuo. Grįžau iš visų kelionių ir, pasisėmusi prasmingų susitikimų patirties, jau mintyse strateguoju, kaip sutiksime naujus mokslo metus, kokiais renginiais džiuginsime bendruomenės narius. Bet pirmiausia noriu padėkoti Jums visiems – Nacionalinės TAU asociacijos bendruomenių vadovams, atstovams ir ypač Medardo Čoboto TAU kolegoms už sveikinimus mano Valstybinio apdovanojimo proga.

Linkiu sveikatos ir visokeriopos sėkmės! Ir kiekvieną dieną džiaukimės gyvenimu, kuriame pilna išminties, grožio, šypsenų ir gerumo!

Dėkinga Jums Zita Žebrauskienė