MČTAU Sveikos gyvensenos fakultetas puikią gegužės 26-osios dieną, kaip ir kasmet, Vingio parke su daugiau kaip šimtu dalyvių ir žiūrovų paminėjo Pasaulinę sveikatos dieną (PSO) „Gera sveikata visiems“.

Susirinkus žiūrovams ir svečiams, šventės dalyviai pasipuošė įvairiaspalviais marškinėliais ir vadovaujami Vytauto Vaitkaus bei skambant maršui žygiavo pro žiūrovus nuotaikingai kviesdami pradėti renginį.

Pirmiausia šventės dalyvius linksmais šokiais pasveikino Vytės Nemunėlio pradinės mokyklos moksleiviai, kuriems vadovauja Jūratė Krupienė ir Jolanta Žukienė.

MČTAU rektorė dr. Zita Žebrauskienė, sveikindama renginio dalyvius, priminė PSO teiginį, kad mes patys esame atsakingi už savo sveikatą ir palinkėjo nuotaikingos šventės. Sveikos gyvensenos fakulteto dekanė Viktorija Montvilienė, kreipdamasi į renginio dalyvius, prisiminė Vidūno žodžius, kad „Žymiai svarbiau yra sveikatą tausoti ir stiprinti negu ligas gydyti“. Taip pat akcentavo, jog dėl nepakankamo fizinio aktyvumo silpsta raumenys, lėtėja koordinacija, silpsta kaulai ir dėl to smarkiai padidėja traumų pavojus, ypač griuvimai. Po rimtų vadovų kalbų prasidėjo linksmoji šventės dalis.

Į Vingio parko aikštę skubėjo svečiai iš Anykščių trečiojo amžiaus universiteto. Jie padainavo visų mėgstamą kūrinį „Jazminai”, vadovė Vida Antanavičienė. O lauktuvių anykštėnai atvežė labai gardų skruzdėlyną, kurį visi draugiškai ir suvalgė.

Ne mažiau žiūrovų lauktas ir šiltai buvo sutiktas spalvingas sportinių šokių grupės ritminis šokis, vadovas prodekanas Vytautas Vaitkus.

Po šventinių pasirodymų prasidėjo aerobinės ištvermės užsiėmimai, trenerė Ingrida Merkininkė. Sveikatingumo mankštą pagal tempimo pratimus demonstravo MČTAU studentės kartu su trenere Natalija Kaselienė. Judesio terapijos užsiėmimus rodė ir kvietė kartu išmėginti jėgas trenerė Angelytė Paulaitienė.

Abejingų nepaliko ir jogos užsiėmimai, prisijungė nemažai aktyvių jogos mėgėjų, kurias anksčiau mokė trenerė Laima Janulienė. Sveikatingumo mankštą stengėsi kartoti kiekvienas renginio dalyvis, trenerė Jevgenija Pavliuk.

Pasportavę ir gerai praalkę visi skaniai valgė kareivišką grikių košę.

Pabaigoje vyko dalyvių apdovanojimai.

Šventę baigė diskgolfo klubo turnyras, vadovai Skirmantas Bikelis, Sigita Eimutienė.

Vingio diskgolfo aikštyne netrūko įsimintinų akimirkų, nes susitiko nuoširdūs ir draugiški žaidėjai iš Anykščių trečiojo amžiaus universiteto ir MČTAU diskgolfo klubo. Anykštėnai žengė pirmuosius žingsnelius sviesdami ką tik dovanų gautus diskgolfo diskus ir su kiekvienu metimu vis tobulėjo. Geriausiai žaidė svečiai iš Anykščių: Milda Šerelienė ir Sigutė Makuškienė. Jos buvo apdovanotos MČTAU diskgolfo klubo kepuraitėmis. MČTAU diskgolfo klube geriausiai žaidė Angelė Pečeliūnaitė. Ji taip pat apdovanota įvairiaspalviu disku.

Diskgolfo klubo entuziastė Sigita Eimutienė dėkojo visiems už bendrystę, gerą nuotaiką ir atsisveikino iki susitikimo birželio 16 dieną Pasvalyje, Respublikinėje trečiojo amžiaus universitetų sveikatinimo stovykloje „Judėk. Pažink. Sveik.“

Visi Vingio parko šventė dalyviai išsiskirstė puikios nuotaikos, gerai pailsėję ir pajudėję bei tarė iki pasimatymo rudenį – naujaisiais mokslo metais.

Laukia šiltos vasaros atostogos.

Viktorija Montvilienė, MČTAU Sveikos gyvensenos fakulteto dekanė

Sigitos Eimutienės ir kitų autorių nuotraukos