Tautodailės fakulteto klausytojos, susirinkdamos ir dirbdamos kiekvieną pirmadienį nuo 10 iki 16 val., mokėsi viena iš kitos, sėmėsi įgūdžių, klausėsi patarimų ir laisvalaikiu kūrė savo darbus namie. Viename užsiėmime dalyvavo ir Tautodailinininkų sąjungos Vilniaus bendrijos pirmininkė Ramutė Kraujalienė, ji susipažino su fakulteto darbais ir planais.

Tautodailės fakulteto narės su R. Kraujaliene pabendravo, gavo naudingų patarimų ateičiai.

Didžioji dalis fakulteto klausytojų kiekvieną penktadienį lanko Vilniaus dizaino studiją, kurioje, dailininkų patariami, lavina ranką, skonį ir pajautimą tapydami paveikslus. Be to, per pastaruosius mėnesius aplankė parodas Nacionalinėje Mažvydo bibliotekoje, susipažino su japonų kultūra Japonijos ambasados informaciniame centre.

Per užsiėmimus ir laisvalaikiu klausytojos sukūrė tiek naujų darbų, kad galėjo surengti personalines parodas ir turėjo ką parodyti platesnei auditorijai. Praėjusių metų antrame pusmetyje buvo eksponuojamos keturios parodos. Šių metų sausio mėnesį buvo bendra tapytojų darbų paroda Antakalnio seniūnijoje, vienoje Vilniaus mokykloje buvo eksponuoti Nijolės Jankevičienės skiautiniai ir delmonai, vasario mėnesį Antakalnio seniūnijoje vyko Virginijos Makuškienės karpinių paroda, o šiuo metu MČTAU erdvėse eksponuojama Honoratos Vilks tapybos darbų paroda.

Kiekvienas kūrėjų darbas sukurtas kruopščiai, išgyventomis emocijomis, meile gamtai, tautos paveldo pajautimu, jaučiant širdimi, dalinant žiūrovui reiškinius savo matymu. Tai gebėjimas žaisti spalvomis, tematika, skirtingomis medžiagomis ir išraiškos priemonėmis. Parodose eksponuotais darbais žavėjosi fakulteto bendramintės, MČTAU klausytojai ir vilniečiai.

Dar šį pusmetį Tautodailės fakultetas yra numatęs miesto bendruomenėms pristatyti daugiau darbų ir surengti ne vieną parodą bei įvairias edukacijas.

Henrika Ivancienė, fakulteto dekanė

Tautodailės fakulteto nuotraukos