MČTAU bendruomenė vasario 14 dieną susitiko jau su penktuoju kandidatu į sostinės merus. Šį kartą pilnutėlėje amfiteatrinėje auditorijoje apsilankė Artūras Zuokas su savo komandos nariais. „Laisvės ir teisingumo“ partijos sąrašą (Nr. 18) vedantis A. Zuokas pristatė miesto valdymo strategines kryptis – nuo eismo iki vaikų darželio ir prižadėjo ne tik spręsti sostinės senjorams rūpimas problemas, bet ir įveiklinti pačius senjorus. Kandidatų į sostinės savivaldybės tarybą sąraše – ir MČTAU rektorė dr. Zita Žebrauskienė (sąraše įrašyta 41 numeriu), pasisakanti už orų, sveiką ir prasmingą Vilniaus senjorų gyvenimą.

Kandidatas į sostinės merus Artūras Zuokas MČTAU bendruomenei pristatė savo rinkiminę programą „Vilnius be kamščių“ ir savo komandos – kandidatų į Vilniaus miesto tarybą sąrašą. Šiame sąraše – verslininkai, kultūros atstovai, pedagogai, kūrėjai, medikai, mokslininkai, tarp jų ir MČTAU rektorė dr. Zita Žebrauskienė, įrašyta šiame sąraše 41 numeriu.

Į susitikimą kartu su A. Zuoku atvyko ir jo komandos nariai – Nora Ribokienė, buvusi sveikatos apsaugos viceministrė, Audrys Antanaitis, buvęs Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininkas, Justina Kašėtaitė, Ilona Anikienė, Sameer Bhashar. A. Zuokas pristatė rinkiminę programą „Vilnius be kamščių“, kurioje Vilnius regimas ne tik be kamščių gatvėse, bet ir be kamščių darželiuose, poliklinikose, be kamščių projektuoti ir statyti, be kamščių tarptautinėje arenoje, be kamščių kurti, investuoti, atrasti. Tačiau svarbiausia, anot A. Zuoko, tai politikai be kamščių ausyse, gebantys įsiklausyti ir išgirsti.

Kalbėdamas apie ateities Vilnių, kandidatas į merus A. Zuokas akcentavo miesto planavimo pokyčius – darželių, mokyklų priartinimą prie gyvenamosios vietos, gatvių tiesimą ir tvarkymą, visuomeninio transporto, eismo kokybės gerinimą. Buvo pristatytos naujų susisiekimo priemonių – tramvajaus ir gondolos vizijos, stadiono praplėtimo iki 20 tūkst. vietų galimybės, Baltojo tilto rekonstrukcijos planai, Tautos namų vizija, įrengiant juose ne tik koncertų sales, bet ir Didvyrių panteoną, kur būtų eksponuojami Vyčio kryžiaus ordinai, įteikti kovotojams už Lietuvos laisvę.

A. Zuokui ir jo komandai MČTAU klausytojai pateikė daugybę klausimų. Jiems buvo įdomu, kiek išleista Vilniaus stadiono griovimo darbams, ar būtina nugriauti Maskvos namus, ar galima juos panaudoti miesto reikmėms, koks Sporto rūmų likimas, kaip turėtų būti renovuojami gyvenamieji rajonai. Aptarti labiausiai senjorus jaudinantys klausimai – kamščių gydymo įstaigose mažinimas, galimybė greičiau gauti gydytojo specialisto konsultaciją. Išsakytas nerimas dėl narkotikų paplitimo mokyklose. Į daugumą klausimų A. Zuokas atsakė labai konkrečiai – juk buvo sostinės meru net dvi kadencijas, taip pat pateikė įdomias kai kurių problemų sprendimo vizijas.

MČTAU rektorei Z. Žebrauskienei atkreipus dėmesį, kad senjorai, sudarantys apie ketvirtadalį sostinės gyventojų, yra diskriminuojami dėl amžiaus, kandidatas į Vilniaus merus A. Zuokas patikino, kad senjorai tikrai bus išgirsti, bus stengiamasi kuo geriau panaudoti jų žinias bei patirtį, o ir patys senjorai bus įtraukiami į tvarkos palaikymo, parkų priežiūros ir kitus kokybiškesnio gyvenimo užtikrinimo sostinėje darbus.

MČTAU informacija

Rasos Pakalkienės nuotraukos