MČTAU Informacinių technologijų fakultetas (ITF) organizuoja paskaitų ciklą „Lietuvoje veikiančių bankų elektroninės paslaugos“. Paskaitos skirtos visiems MČTAU klausytojams. Pirmoji paskaita jau netrukus – vasario 7 d. 10 val. A6 aud. Pirmas prisistato „Swedbank AB“ internetinis bankas privatiems klientams. 

Fakultetas kviečia aktyviai dalyvauti ir tikisi, kad gauta informacija senjorams padės geriau orientuotis internetinėje banko svetainėje, pasinaudoti technologijų teikiamomis galimybėmis, drąsiau naudotis internetine bankininkyste, galės be vaikų ar anūkų pagalbos patys tvarkyti savo pinigus bankuose. Dar viena paskata naudotis internetine bankininkyste yra ta, kad tai viena iš asmens identifikavimo priemonių, suteikianti galimybę naudotis visomis viešosiomis paslaugomis (e-sveikata, spis ir pan.), kurios teikiamos tik patvirtinus tapatybę.

Paskaitas skaitys ir į klausytojų klausimus atsakys Lietuvoje veikiančių bankų atstovai. Po paskaitų bus galima registruotis asmeninei konsultacijai nedidelėse grupėse (5-6 ž.), kurios vyks ITF mokymų auditorijoje (211), o padės ITF mentoriai. Apie paskaitų laiką ir vietą bus informuojama MČTAU svetainės kalendoriuje ir ITF užsiėmimų puslapyje.

Atkreipkite dėmesį, kad pirmoji paskaita jau netrukus – vasario 7 d. 10 val. A6 auditorijoje. Pirmas prisistato „Swedbank AB“ internetinis bankas privatiems klientams. Kviečiami dalyvauti ypač Swedbank klientai, bet naudos turės ir kitų bankų klientai, nes internetinė bankininkystė panaši visuose bankuose.

Bendrą informaciją apie internetinę bankininkystę, filmuką apie teikiamas paslaugas ir demonstracinę abstraktaus internetinio banko versiją galima rasti čia.

Įvertinę tai, kad dar daug MČTAU klausytojų neturi išmaniųjų įrenginių arba neišdrįsta jais pasinaudoti namuose, ITF atveria kompiuterinės auditorijos duris visiems norintiems pasinaudoti kompiuteriais – įtvirtinti gautas žinias, parašyti ir perskaityti e-laiškus, apsilankyti socialiniuose tinkluose, paskaityti naujausias žinias ir t. t.

MČTAU nariai prašomi nepamiršti ir ITF dokumentų katalogo, kuriame instrukcijų ir nuorodų pavidalu sukaupta nemažai informacijos apie elektronines paslaugas. Nuorodą į katalogą galima rasti MČTAU svetainėje ITF puslapyje arba paspaudus čia.

Kompiuterių auditorija galima naudotis laisvu nuo užsiėmimų laiku, apie tai bus paskelbta ITF „Facebook“ puslapyje čia.

ITF informacija

Asociatyvi „Swedbank“ nuotrauka