Kalendorius

kovo   2024
Pr An Tr K Pn Š Sek
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Naujienų prenumerata

Sutinku su taisyklėmis
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kalendorius

kovo   2024
Pr An Tr K Pn Š Sek
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Šokių studijos kolektyvai – „Nonna Dance“, „Bruknės“ ir „Pradinukės“ prieš pat Trijų karalių šventę susirinko MČTAU Freskų salėje pasidžiaugti praėjusių metų koncertais, renginiais, kūrybinėmis stovyklomis, naujais prizais, naujais debiutais. Buvo aptarti šių metų planai, pasidžiaugta nuoširdžia bendryste.

23 01 10 sokiu studija SV1

Šventėje dalyvavo komunikacijos ekspertė, Vytauto Didžiojo universiteto profesorė Audronė Nugaraitė, MČTAU rektorė dr. Zita Žebrauskienė, prorektorė Aldona Rėksnienė, Šokių studijos krikštamotė, Meninio ugdymo fakulteto dekanė Izabelė Bražiūnienė, kitų fakultetų dekanai, MČTAU garbės nariai.

Žiupsnelis istorijos

Grupė moterų, norinčių ir gebančių išreikšti save šokio sūkuryje susibūrė 2015 metų rudenį tuometinio Meninės saviraiškos (dabar – Meninio ugdymo) fakulteto sudėtyje. Vadovauti šokėjoms sutiko choreografė Valerija Stričkienė. Prisimename pirmąjį jų išmoktą šokį – lėtą valsą, kurį su didžiuliu jauduliu šokėjos sušoko 2015-ųjų pabaigoje kalėdiniame vakare tuometėje Technikos bibliotekoje. Šiltai sutiktos šokėjos įgijo pasitikėjimo ir dar po kelių savaičių repeticijų išdrįso dalyvauti respublikiniame šokių kolektyvų konkurse „Šypsenų vaivorykštė“ Trakuose ir pelnė Drąsiausio kolektyvo nominaciją.

Šokių grupės pagrindu 2017 metų rudenį įkurta Šokių studija, jos sudėtyje – koncertuojanti šokių grupė „Nonna Dance“ ir dvi paruošiamosios grupės, iš kurių gimė dabartinės „Bruknės“ ir „Pradinukės“.

Nuo 2019 metų Šokių studija veikia kaip savarankiškas MČTAU meno kolektyvas. Šokių studija inicijavo ir surengė keturis respublikinius senjorų šokių festivalius, rengia šventes, koncertus kartu su jaunimu ir vaikais. Koncertuojančios grupės „Nonna Dance“ kraitėje – daug įsimintinų respublikinių ir tarptautinių apdovanojimų.

Turininga kelionė per 2022-uosius

Praėję metai Šokių studijos kolektyvams buvo sėkmingi, kupini naujų laimėjimų, nepakartojamų įspūdžių. „Nonna Dance“ šokėjos kovo mėnesį jau šeštą kartą varžėsi Trakuose vykusiame respublikiniame šokių festivalyje-konkurse „Šypsenų vaivorykštė“ ir pelnė „Elegantiškiausio šokio“ nominaciją. Balandžio pabaigoje kolektyvas buvo pakviestas dalyvauti šokio festivalyje „Judesys“ Kudirkos Naumiestyje. Gegužės pabaigoje Šokių studija Vingio parke surengė Vilniaus miesto ir rajono senjorų, vaikų ir jaunimo šokių kolektyvų šventę. Jau trečią vasarą stovyklauta Alantoje, kur šokėjos ne tik ilsėjosi, bet ir mokėsi naujų šokių, koncertavo vietos bendruomenei. Rugsėjo pabaigoje Šokių studijos vadovė Valerija Stričkienė režisavo jau ketvirtąjį šokių festivalį „Senjorų šokių pynė“, kuriame dalyvavo senjorų šokių kolektyvas iš kaimyninės Latvijos ir šokių kolektyvai iš 16-kos Trečiojo amžiaus universitetų. Susirinko 260 šokėjų, kurie sušoko net 40 įvairių stilių šokių – tautinių, linijinių, pramoginių. Spalio mėnesį „Nonna Dance“ kolektyvas savo šokiais džiugino žiūrovus Kauno „Žalgirio“ arenoje per krepšinio rungtynių ilgąją pertrauką. Šį rudenį Telšiuose vykusiame tarptautiniame meninių kolektyvų konkurse „Nonna Dance“ savo šokiais – samba ir valsu sužavėjo ne tik žiūrovus, bet ir vertinimo komisiją bei pelnė I vietą. Gruodžio mėnesį „Nonna Dance“, „Pradinukės“ ir keletas šokėjų iš „Bruknių“ kolektyvo koncertavo Balstogėje.

Išradinga šventė

Į šventę besirenkančius žiūrovus pasitiko tyliai skambanti šokių muzika. Vilties, Tikėjimo, Džiaugsmo ir Ramybės žvakeles įžiebė renginio vedėjos Virginija Sarnickienė, Teresė Petrulienė, Aurelija Ragavičiūtė. Pasitelkdamos eiles, humoro jausmą jos palaikė šventinę popietės nuotaiką. Šokėjas pasveikino MČTAU rektorė dr. Zita Žebrauskienė ir prorektorė Aldona Rėksnienė, gražius, šiltus žodžius joms skyrė Izabelė Bražiūnienė, išsūpavusi šias skrajūnes Meninės saviraiškos fakulteto lopšyje, suteikusi joms sparnus ir išleidusi į gyvenimą. „Pradinukės“ padovanojo šokį „Samba“ ir įrodė, kad jau tikrai vertos būti perkeltos į „aukštesnę“ klasę. Naują Lotynų Amerikos šokių siuitą skambant grupės ABBA atliekamų dainų popuri pademonstravo elegantiškos, energingos „Nonna Dance“ šokėjos. Šokių grupė „Bruknės“, išaugusi iki 17 šokį pamilusių šokėjų, darniai, nuotaikingai atliko šokį „Čia-čia -čia“.

Šventės dalyviams surengta loterija – joje niekas neliko nuskriaustas, kiekvienas gavo po išradingai, su meile paruoštą dovaną.

Daug šiltų, nuoširdžių sveikinimo ir padėkos žodžių sulaukė Šokių studijos vadovė Valerija Stričkienė, atiduodanti šokėjoms visą savo širdį, kantrybę, išradingumą, gebanti ne tik sukurti naują kompoziciją, bet ir ištobulinti kiekvieną ir kiekvienos šokėjos judesį, atskleisti jų gerąsias puses, padrąsinti, paskatinti, palaikyti, reikalui esant – ir pabarti. Jos dėka kiekvienas šokis tampa užburiančiu, jaudinančiu, spalvingu reginiu, kuris džiugina ir atlikėjas, ir žiūrovus.

Šie metai šokėjoms taip pat bus ypatingi – kaip pasakoja jų vadovė Valerija, Šokių studijos kolektyvai dalyvaus „Šypsenų vaivorykštė-2023“ konkurse. Balandžio mėn. koncertuos Plungėje, kur susitiks ir bendraus su Plungės TAU šokių kolektyvu. Liepos mėn. visos trys studijos grupės stovyklaus ir mokysis naujų šokių kompozicijų Alantoje, sieks naujų laimėjimų ir puoselės gražią bendrystę.

Grakštaus šokio, geros nuotaikos, daug džiugių akimirkų, mielosios šokėjos!

Renginio akimirkos – you tube vaizdo įraše.

Jadvyga Miniotaitė

23 01 10 sokiu studija SV2

23 01 10 sokiu studija SV3

23 01 10 sokiu studija SV4

23 01 10 sokiu studija SV6

23 01 10 sokiu studija SV5

Vytauto Vasiliausko nuotraukos ir video

Kontaktai

MEDARDO ČOBOTO TREČIOJO AMŽIAUS UNIVERSITETAS
Studentų g. 39, 209a kab.
08106 Vilnius

I-IV nuo 11 iki 13 val., tel. 8 676 21 601

www.mctau.lt

El.p.

Įm. kodas 191904279
Sąsk. Nr. LT83 7290 0990 1557 6176

Žemėlapis