MČTAU Politikos, teisės ir ekonomikos (PTE) fakulteto lankytojai šį kartą klausėsi muzikos ir po to smagiai bendravo prie vaišių stalo. Tokia buvo šventinė popietė tarp Kalėdų ir Naujųjų metų.

Kaip sakė PTE fakulteto dekanas dr. Vitalius Skaržinskas, platesne prasme pasaulis nesusikalba. O muzika yra unikali kalbos forma, kurią supranta kiekvienas.

Susirinkusiuosius pasveikino MČTAU rektorė dr. Zita Žebrauskienė. Veiklioji rektorė sakė nustembanti, kad dienos - tokios ilgos, o metai - tokie trumpi. „Prisimenu, kai jūs, politikai, buvote pirmieji, šventę Naujuosius metus. Tai buvo Vidaus reikalų ministerijos Kultūros ir sporto rūmų nedidelėje salėje. Šiandien jūs esate čia, MČTAU patalpose, ir švenčiate paskutiniai iš fakultetų. Prisimenant, ką sakė dekanas, linkiu, kad mes susikalbėtume, vieni kitus suprastume.“ Z. Žebrauskienės teigimu, diskutuoti svarbu, bet nepiktai, reikia būti pakantiems, vertinti skirtingas nuomones. „Sveikinu visus švente. Būkite laimingi, sveiki, patriotiški“, - linkėjo rektorė.

Sveikinimo žodį tarė ir MČTAU prorektorė Aldona Rėksnienė, ji džiaugėsi, kad sulaukėme šių metų pabaigos, ir linkėjo, jog metai vis tęstųsi ir tęstųsi.

Per šventinę fakulteto popietę Freskų salėje koncertavo smuikininkas Gediminas Dalinkevičius, kuris gi yra ir MČTAU prorektorius, ir pianistas Povilas Jaraminas. Skambėjo nuo kalėdinės muzikos iki Niccolo Paganini ir vengrų šokių. Per koncertą tarp kūrinių buvo smagių akimirkų, kai buvo kalbama apie smičių ir jo gamybą. G. Dalinkevičius linkėjo kitais metais dalį laiko skirti muzikai.

Po muzikinės dalies Freskų salėje senjorai susirinko prie pačių suneštų vaišių stalo, vaišinosi, smagiai bendravo – tiek apie gyvenimą, tiek apie politiką, tiek apie kitų metų fakulteto užsiėmimus ir ilgai nenorėįo skirstytis.

MČTAU informacija

Rasos Pakalkienės nuotraukos