Pirmą dieną po šv. Kalėdų Meninio ugdymo fakultetas sukvietė MČTAU klausytojus į renginį „Kalėdų Žvaigždė“ Freskų salėje.

Renginys „Kalėdų Žvaigždė“ prasidėjo rektorės dr. Zitos Žebrauskienės kreipimusi į MČTAU bendruomenę, gausiai susirinkusią Freskų salėje. Rektorė pažymėjo, kad šios dienos yra gražus susikaupimo laikotarpis, kai kiekvienas iš mūsų turėtų sugrįžti į praėjusius 2022 metus ir pagalvoti, „ką padariau blogai, ką įskaudinau“. Šis laikotarpis yra veiklos apsvarstymo momentas ir dėkingumo laikotarpis, o dėkingumas yra visų dorybių pagrindas. „Jeigu mes visą gyvenimą kalbėtume tik vieną maldą ir toje maldoje tebūtų vienas žodis – „ačiū“ – ir to pakaktų“, - teigė ji. Rektorė klausė, už ką turėtume dėkoti, ir atsakė: „Už nuostabią aktyvią brandą, turime jaustis dėkingi už tai, kad rytą pakilę skubame veikti, turime būti dėkingi, kad prasmingai nugyvenome metus“.

Rektorė sakė esanti dėkinga kiekvienam MČTAU nariui, o ypatinga rektorės padėka Meninio ugdymo fakulteto kolektyvui, kurio dėka šiandien Freskų salėje nusileido Kalėdų Žvaigždė.

Prorektorė Aldona Rėksnienė pasidžiaugė ukrainiečių mokyklos mokinių papuošta eglute ir pasakė, kad kiekviename žmoguje visą gyvenimą turėtų išlikti žalumos, kuri simbolizuotų jaunatviškumą, lyg ir ne visišką subrendimą, kad žmogus galėtų svajoti, siekti ko nors nepatirto – kad išliktų jaunas. Prorektorė kalėdinės eglutės blizgesį palygino su žmonių noru gražiai atrodyti ir apgailestavo, kad, norint turėti gražią eglutę namuose, tenka ją miške nukirsti, bet toks jau gyvenimas – pats žmogus nėra amžinas: laikas „nukerta“ jo svajones ir veiklą. Prorektorė palinkėjo, kad mūsų laikas būtų mums palankus ir leistų įgyvendinti daugybę svajonių 2023 metais.

Freskų salėje skambėjo nuostabios romantinio muzikavimo ansamblio „Romantikai“ kalėdinės dainos, Kalėdoms ir Naujiesiems metams skirti skaitovų grupės eilėraščiai, džiugino skambūs solistų prof. Antano Kiverio ir Antano Pociūno balsai. Susirinkusieji klausė užgniaužę kvapą ir audringai plojo.

Renginiui pasibaigus, padėkos žodžiai auksiniu lietumi liete užliejo rengėjus ir atlikėjus, susirinkusieji nenorėjo skirstytis, tarsi bijodami, kad kalėdiniai ir naujametiniai burtai išsisklaidys.

Dr. Vida Kniūraitė, Istorijos fakulteto dekanė

 

Vytauto Vasiliausko, Lolitos Auksės Raudienės, Danutės Mateikienės nuotraukos