Ai, kokių tik stebuklų nebūna belaukiant Kristaus gimimo šventės, Šv. Kalėdų. Gi likus tik penkioms dienoms iki švenčių į MČTAU būstinę atskubėjo angelas, nežinia kieno siųstas, ar savanoris. Dairosi po universitetą, kad tiek čia gražaus, kad laukiama švenčių.

O kodėl taip sunerimusi rektorė dr. Zita Žebrauskienė eina į tautodailės fakulteto aulą, iš kur girdisi skambant „Tyli naktis“. Nustemba, vaje kokios moterys, kaip jos taip šauniai sumanė surengti prieškalėdinę šventę ir gieda. Žinoma, jai už širdies griebia toks gražus ir krikščioniškas jų sumanymas. Įėjusi mato, susėdusios tautodailininkės kaip prie didžiausio banketinio stalo, išsipuošusios, o jau stalo gėrybės iš ties šventinės. Sėdi ir gieda „Tyli naktis“, „Sveikas Jėzau gimusis“ ir kitas giesmes. Veidai švyti, visos pakilios nuotaikos, linksmos. Kur nebūti linksmoms, juk tiek naujo per šį pusmetį pažinta, gražiausių meniškų dirbinių pagaminta, miesto bibliotekos ir kitos erdvės parodom nuklotos. Tiek daug naujovių mokymo procese. Žinoma, galimybės joms suteiktos, pirmadieniais nuo ryto iki vakaro turi savo auditoriją. Čia mokosi atskiros grupelės pamėgtų gaminių technologijų. Jau viena grupė baigė savo ciklą – tai skiautininkės ir jau parodoje kabo jų nauji darbai. Kita grupelė stengiasi įsisavinti avalono gamybą bei dalyvauti parodoje, o dar kitoms rūpi vilnos vėlimo paslaptys ir t.t. Nespėja dekanės Henrikos pavaduotoja Nijolė jas visas į eilę rikiuoti.

Ir angelui labai įdomu, kas toje auloje dedasi. Gi žiūri, moterys nori viena kitai džiaugsmą suteikti, paruošusios dovanėles, padėkos žodžius, apsikabinimai, šypsniai, ir ko daugiau žmogui reikia tame susikaupimo laikotarpyje, juk nuo amžių Lietuvoje taip buvo. Kaimynai sueidavo, vakaruodavo, darbus talkom nudirbdavo. Aha, buvusi dekanė Irena Jonkuvienė tik fotografuoja ir fotografuoja, ji mėgsta fotografiją, gal kur nors apie šią šventę ir paviešins.

Taip bėga laikas, moterys to nejaučia, jos tarpusavyje kalbasi, kad taip gražiai nėra suėjusios, tokia šventinė dvasinga atmosfera, pakili nuotaika. Betgi jau vakarop, reikia skirstytis, o nesinori. Ir angelui reikia skubėti į savo dausas. Jis šioms auksarankėms linki kuo jaukiausių Šv. Kalėdų, geros sveikatos ir savo širdelėje prisiekia jas globoti, neleisti nusivilti savo galimybėmis, tikėjimu ir viltimi, kad gyvenimas yra labai prasmingas ir gražus.

Tautodailės fakulteto Angelas

Tautodailės fakulteto informacija bei nuotraukos