Per Užsienio kalbų fakulteto vakaronę „Per užsienio kalbas į Šv. Kalėdas“ skambėjo įvairios užsienio kalbos, o tema buvo viena – kalėdinė.

MČTAU senjorams vokiečių kalbą dėstanti doc. dr. Asta Beniulienė ne tik nuoširdžiai vedė renginį, bet ir dainavo kartu su Vilniaus Viršuliškių bendruomenės ansambliu „Gaida“.

Šiandien atverkime širdis gražiam bendravimui, ir tegul ši šventė bus jauki, be įtampos, be jaudulio“, - tokiais A. Beniulienės žodžiais buvo pradėta vakaronė.

Pirmiausia koncertavo ansamblis „Gaida“, susibūręs daugiau kaip prieš penkerius metus, kurio trys nariai yra ir MČTAU ansamblio „Ave muzika“ dalyviai. Kolektyvas, ansamblio duetas ir solistas atliko septynias dainas. Pabaigai pasirinkęs dainą „Bėga metai“, ansamblis sulaukė ir publikos pritarimo, visi dainavo kartu.

Susirinkusiuosius į vakaronę pasveikino MČTAU rektorė dr. Zita Žebrauskienė. Ji sakė: „Mūsų universitete šventė – gimsta naujos tradicijos, kurias sukuriate jūs ir kurios suburia mus. Tai yra pirma tokia Užsienio kalbų fakulteto šventė. Šiandien atveriame širdis gerumui.“ Rektorė linkėjo visiems sėkmės mokantis užsienio kalbų, kad visada, visur ir viską suprastų.

Norą dalyvauti renginyje pareiškė 11 Užsienio kalbų fakulteto grupių. Per vakaronę „Per užsienio kalbas į Šv. Kalėdas“ viso buvo beveik dvi dešimtys pasirodymų. Anglų, vokiečių ir italų kalbomis skambėjo linkėjimai, dainos, eilėraščiai, mįslės, buvo vaidinami trumpi humoristiniai spektakliai.

Anglų kalbą studijuojančių grupių nariai deklamavo, dainavo, vaidino humoristinius vaizdelius „Pas gydytoją“, pasakojo apie apsikabinimo reikšmę anglų kalba. Publika klausėsi ir italų kalba besimokančiųjų itališkai skaitomą poeziją bei prozą. Vokiečių kalbą studijuojantieji išraiškingai deklamavo eilėraščius šia kalba, linksmai vaidino, smagiai dainavo. Prie vokiečių grupių narių prisijungė ansamblis „Gaida“, ir dainos buvo dar skambesnės.

Vakaronės baigiamasis akordas buvo daina „Tyli naktis“, kurią vokiečių, anglų ir lietuvių kalbomis atliko visi susirinkusieji.

Vakaronę su gera nuotaika stebėjo Užsienio kalbų fakulteto dekanė Danutė Šukienė. Renginio pabaigoje ji dalyviams linkėjo šviesių minčių, kad lydėtų Dievo palaima. „Per šį gražų vakarą susipažinome iš arčiau ir kitaip žiūrėsime vieni į kitus, prisimindami, kas ir kaip gražiai deklamavo, vaidino ar dainavo“, - sakė dekanė.

Vakaronės dalyvių nuotaika nuo pradžios iki pabaigos buvo puiki, visi džiaugėsi tokiu renginiu ir neskubėjo skirstytis.

MČTAU informacija

Rasos Pakalkienės nuotraukos