Kalendorius

balandžio   2024
Pr An Tr K Pn Š Sek
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Naujienų prenumerata

Sutinku su taisyklėmis
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kalendorius

balandžio   2024
Pr An Tr K Pn Š Sek
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

 „Senjorų dienos internete“ padės geriau orientuotis virtualioje erdvėje ir naudotis naujų technologijų teikiamomis galimybėmis.  Kviečiama susiburti prie išmaniųjų įrenginių namie ar bibliotekoje ir stebėti tiesiogines transliacijas.

22 11 17 senjoru dienos internete SV

Lapkričio 22-25 dienomis grįžta „Senjorų dienos internete“, praneša asociacija „Langas į ateitį“.

Visą savaitę gyvose transliacijose asociacijos „Langas į ateitį“ „Facebook“ paskyroje įvairių sričių ekspertai dalinsis įžvalgomis, žiniomis, patirtimi apie interneto ir technologijų privalumus skirtingose srityse bei apie šiuo metu visuomenei ypač svarbius istorinius perimetrus.

Taigi lapkričio 22-25 dienomis 11 val. galite rezervuoti laiką akcijai „Senjorų dienos internete 2022“ ir pakviesti dalyvauti visus, kam ši akcija aktuali!

Nuoroda į „Lango į ateitį“ icon facebook „Facebook“ paskyrą.

Renginiai bus transliuojami per you tube „YouTube“ kanalą. Kiekvienos transliacijos trukmė - 1 val. 

Lapkričio 22 d., antradienį, 11 val. „Kas yra el. valdžios vartai ir kur jie veda?“

Su Informacinės visuomenės plėtros komiteto atstovais kalbėsime apie el. valdžią – tai viešųjų valdžios paslaugų transformavimas naudojant informacines ryšių technologijas tam, kad galima būtų pagerinti gyventojams teikiamų paslaugų kokybę ir patogumą. Kur ir kokiomis el. valdžios paslaugomis galime naudotis jau šiandien? Kaip tam pasiruošę gyventojai? Transliacijos partneris – Informacinės visuomenės plėtros komitetas.

Lapkričio 23 d., trečiadienį, 11 val. „Internete svarbiausia – saugumas!“

Šioje transliacijoje kartu su Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) atstovais kalbėsime apie tai, kaip RRT gali pagelbėti paprastam interneto naudotojui saugiai naudotis internetu. Kas yra elektroninis parašas ir kaip juo pasirašyti elektroninius dokumentus? Kaip saugiai elgtis socialiniuose tinkluose? Kas yra interneto karštoji linija ir kaip pranešti apie pastebėtą draudžiamą turinį internete? Transliacijos partnerė – Ryšių reguliavimo tarnyba.

Lapkričio 24 d., ketvirtadienį, 11 val. „Atpažink sukčių: ką slepia dažniausios jų kaukės“.

Turėti asmeninį mobilųjį telefoną bei naudotis kompiuteriu – įprastas dalykas. Tačiau technologijos ne visų naudojamos tik prasmingiems reikalams tvarkyti ar bendrauti. Finansinių sukčių daromi nuostoliai nuolat auga. Lietuvos bankų asociacija ir jos nariai šiemet vykdo informacinę kampaniją „Atpažink sukčių“, kurios tikslas – atkreipti žmonių dėmesį į apgavikų dažniausiai pasitelkiamas kaukes. Transliacijos metu bankų ekspertai aptars, kaip atpažinti sukčių ir užkirsti kelią manipuliacijai bei atsakys į žiūrovų klausimus. Transliacijos partnerė – Lietuvos bankų asociacija.

Lapkričio 25 d., penktadienį, 11 val. „E. sveikatos portalas Lietuvos piliečiui“.

Transliacijos metu praktiškai demonstruosime, kaip pacientai gali prisijungti prie e. sveikatos sistemos, su kokia sveikatos informacija gali susipažinti, kaip įgalioti kitus asmenis atlikti veiksmus, taip pat neišėjus iš namų įsigyti receptinius vaistus, kaip registruotis vizitui pas gydytoją naudojantis Išankstine pacientų registracijos sistema (IPR IS). Transliacijos partneriai – Sveikatos apsaugos ministerija ir Registrų centras.

***

Ši akcija organizuojama įgyvendinant projektą „Informacinės technologijos jungia kartas“, kurį finansuoja Lietuvos socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Projektą vykdo Vilniaus Medardo Čoboto Trečiojo amžiaus universitetas (MČTAU), Kauno Trečiojo amžiaus universitetas ir asociacija „Langas į ateitį“.

„Informacinės technologijos jungia kartas“ - taip vadinasi šis 2022 m. pradėtas MČTAU ir partnerių – asociacijos „Langas į ateitį“ bei Kauno trečiojo amžiaus universiteto – projektas. Juo siekiama mažinti vyresnio amžiaus žmonių technologinę atskirtį, motyvuojant pažinti skaitmenines technologijas bendrystėje su jaunąja karta ir skatinant tobulinti jų skaitmeninius įgūdžius.

Šiuolaikinis gyvenimas neįsivaizduojami be informacinių technologijų naudojimo, o atskirtis šioje srityje tampa vienu iš lemiamų veiksnių ne tik darbo rinkoje, bet ir asmeniniame gyvenime. Prie šios problemos sprendimo siekia prisidėti projekto „Informacinės technologijos jungia kartas” vykdytojai, kurie rūpinasi vyresnio amžiaus žmonių neformaliuoju švietimu ir jų socialine įtrauktimi į visuomenę, tenkina vyresnių asmenų žinių, kompetencijų plėtotę ir kultūrinius poreikius, palaiko ir skatina šio amžiaus tarpsnio žmonių pilnavertį fizinį ir emocinį gyvenimą, mažina socialinę atskirtį. Suprasdami, kaip šioje skaitmenizavimo eroje jaučiasi vyresnio amžiaus žmonės, vykdytojai siekia, kad spartus mūsų gyvenimo skaitmenizavimo tempas nedidintų jų socio-visuomeninės atskirties. Šiuo projektu planuojamos bendras jaunimo ir vyresnio amžiaus žmonių skaitmeninio raštingumo ir kultūrines veiklos, kuriose vyktų žinių mainai, reikalingi skirtingoms visuomenės kartoms ir tai padėtų dalintis sukauptomis žiniomis ir įgyti naujų. Projekte numatytos bendros jaunimo ir vyresnio amžiaus žmonių veiklos padės senjorams atrasti kūrybinį džiaugsmą, didins jų gebėjimus informacinių technologijų srityje, skatins naudoti kasdieniame gyvenime.

MČTAU informacija

Organizatorių iliustracija

 

Kontaktai

MEDARDO ČOBOTO TREČIOJO AMŽIAUS UNIVERSITETAS
Studentų g. 39, 209a kab.
08106 Vilnius

I-IV nuo 11 iki 13 val., tel. 8 676 21 601

www.mctau.lt

El.p.

Įm. kodas 191904279
Sąsk. Nr. LT83 7290 0990 1557 6176

Žemėlapis