MČTAU garbės dekanui Laimučiui Didžiokui lapkričio 15 dieną sukako 80 metų. MČTAU bendruomenė nuoširdžiai sveikina Garbės dekaną gražaus jubiliejaus proga ir linki ąžuolo tvirtybės, neblėstančios energijos ir entuziazmo. Tebūnie ilgas, šviesus ir laimingas Jūsų gyvenimo kelias!

 

MČTAU garbės dekanas Laimutis Didžiokas nuo 2010 iki 2015 metų vadovavo Politologijos (dabar – Politikos, teisės ir ekonomikos) fakultetui. L. Didžiokas visą gyvenimą dirbo su teise ir teisėtvarka susijusiose srityse. Jo vadovaujamas fakultetas augo ir stiprėjo, klausytojų skaičius nuo poros dešimčių išaugo iki beveik šimto. Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Mykolo Romerio universitetu, fakultete paskaitas pradėjo skaityti žinomi politikai, mokslininkai, visuomenės veikėjai. Pats dekanas mielai dalijosi su klausytojais teisinėmis žiniomis, darbo teisėsaugos institucijose patirtimi. Fakulteto, kuris skirtingais pavadinimais, su pertrūkiais veikė nuo pat MČTAU susikūrimo, tikslas buvo ir liko tas pats – padėti geriau orientuotis visuomeniniame politiniame gyvenime, turėti savo nuomonę, tapti aktyviais piliečiais.

Už indėlį į fakulteto plėtrą ir aktyvią veiklą universiteto bendruomenėje 2015 metų rugpjūčio 10 d. L. Didžiokui suteiktas Garbės dekano vardas.

Su šviesios atminties žmona Olga Kristina, Žmogaus dvasinio tobulėjimo fakulteto (vėliau – Socialinės psichologijos, dabar – Psichologijos fakultetas) įkūrėja ir ilgamete vadove buvo darniausia MČTAU pora ir aktyviai dalyvavo universiteto bendruomenės gyvenime.

Greta politikos, kita didžioji Laimučio gyvenimo aistra buvo sportas. Garbės dekanas – praeityje buvęs garsus sportininkas, kuriam yra ploję pasaulio stadionai. „Sportas grūdino ištvermę, charakterį, valią, o varžybos yra padovanojusios tokių akimirkų, kurių visą gyvenimą negalėsiu užmiršti. Teko dalyvauti bėgimo varžybose su pasaulio, Europos, tuometės Sovietų Sąjungos čempionais ir rekordininkais, kartais – stovėti ant nugalėtojų pakylos“, – prisiminimais dalijasi Laimutis.

L. Didžiokas ir dabar aktyviai dalyvauja MČTAU bendruomenės gyvenime – lanko įvairius renginius, dalyvauja Garbės narių klubo užsiėmimuose.

MČTAU informacija

Asmeninio archyvo nuotrauka