MČTAU surengtas Sveikos gyvensenos fakulteto forumas ,,Reikia išmokti sveikam išlikti”. Į renginį susirinko apie 120 studentų, kurie norėjo kuo daugiau sužinoti apie savo sveikatos būklę. Ir jiems iš tikrųjų pasisekė, nes atvykę medikai atliko nemažai tyrimų ir paaiškino kokia situacija jų organizme.

Sanus“ centro specialistai vertino forumo dalyvių fizinę sveikatą ir atliko pirminį fizinės būklės vertinimą. Kineziterapeutai teikė naudingų patarimų, kaip lavinti testuojamas fizines ypatybes (kūno pusiausvyrą, koordinaciją bei lankstumą); segmentinę kūno masės analizę, kuri parodė kūno svorį, riebalų, kaulų ir raumenų masę, metabolinį amžių ir taip toliau.

Higienos instituto Sveikatos stiprinimo centro specialistė Ramunė Miliauskė kiekvienam dalyviui įvertino atliktus fizinius tyrimus bei teikė konsultacijas.

Gydytoja-dietologė Jūratė Dobrovolskienė individualiai konsultavo studentus įvairiais mitybos klausimais.

Gydytoja Vanda Kramarauskienė teikė konsultacijas ir patarimus apie gydymą dėlėmis.

,,Audiomedika“ klausos centro specialistai visiems, norinties pasitikrinti klausą, atliko audiogramas.

Santaros klinikų širdies ir kraujagyslių ligų profesorius, kardiologas Pranas Šerpytis pasakojo apie fizinio aktyvumo įtaką širdies ir kraujagyslių sistemai, atsakė į susirinkusiųjų klausimus ir diskutavo bei patarė kaip teisingai vartoti gydytojų skiriamus vaistus nuo širdies ir kraujagyslių ligų.

Taip pat MČTAU Sveikos gyvensenos fakulteto dekanė Viktorija Montvilienė, kartu su gydytojais, atsakė į susirinkusiųjų klausimus, pasidžiaugė, kad visų atliktų tyrimų rodikliai tikrai džiugina, nes senjorai laikosi sveikos gyvensenos principų, daug sportuoja, todėl ir jaučiasi fiziškai stiprūs ir aktyvūs.

Viktorija Montvilienė, MČTAU Sveikos gyvensenos fakulteto dekanė

Sigitos Eimutienės nuotraukos