Šiemet MČTAU Sveikos gyvensenos fakultete formuojamos grupės norinčiųjų pradėti lankyti ir dalyvauti vienoje naujesnių sporto treniruočių pamokose. Šis metodas praktiškai padės ir sureguliuos kiekvieno užsiėmimų dalyvio nepriekaišingą kūno laikyseną ir padėtį.

Apie tai pasakoja fizinio ugdymo mokytoja-metodininkė Rūta Čaikovskienė.

-Trumpai apibūdinkite kokie tai užsiėmimai?

- Norime pasiūlyti jums taisyklingo sėdėjimo, stovėjimo, fizinės veiklos pamokas pagal CANTIENICA® metodą. Kodėl? Todėl, kad visi kaulai yra ištempiami ir išdėstomi pagal pirminę žmogaus kūno anatominę struktūrą, taip, jog visi raumenys, jungtys, raiščiai įgytų bazinį tonusą ir gyvybingą tamprumą. Kai skeleto laikysena tinkama, jėga, lankstumas ir ištvermė pasiekiama iš organizmo vidaus, t. y., iš giliausių raumenų sluoksnių. CANTIENICA® metodas taip pat yra naudingas grožiui: vidinį dubens dugną sudarantys raumenys aktyvina nugaros, pilvo, sėdmenų ir kojų raumenis, todėl ypač greitai pagerina kūno formas ir laikyseną. Naudodamiesi CANTIENICA® metodu, užtikrinsite puikų ir sveiką kūno sudėjimą, sustiprinsite savigarbą nepaisant Jūsų amžiaus, ūgio ar svorio.

- Kuo ypatingas šis metodas?

- Metodo išskirtinumas - naujas požiūris į žmogaus anatomiją: žmogaus stuburas turi būti ištemptas 24 val. per parą. Anatomiškai taisyklingo judėjimo įpročiai gali būti lengvai įgaunami visam laikui. Profilaktiškai tinka daugiau kaip 30 sunkių atraminio-judamojo aparato ligų prevencijai.

- Kada verta pradėti sportuoti?

- Jei dirbate sėdimą ar fizinį darbą ir nuolat skundžiatės nugaros skausmais ir bloga savijauta. Jei ieškote būdų kaip būti sveikam ir fiziškai aktyviam.

- Kokia metodo nauda?

- Kiekvienas CANTIENICA® pratimas mankština visą jūsų kūną nuo kojų pirštų iki viršugalvio. Puiki laikysena ir fizinė harmonija pasiekiama atliekant trijų matmenų judesius. Nepaisant to, ar pratimus atliekate norėdami sustiprinti nugarą, atpalaiduoti pečius, patobulinti rankų formą, ar norėdami plokštesnio pilvuko, visi pratimai tiksliai pritaikyti prie jūsų kūno fiziologijos ir anatomijos.

Susipažinę su pagrindiniais metodo principais, dalyviai turės galimybę pagerinti savo laikyseną ir galės dirbti sėdimą ir fizinį darbą nepaisant savo sveikatos būklės.

Bus galima išvengti 30-ties XXI a. „nepagydomų“ atraminio-judamojo aparato ligų.

- Kaip pasiruošti užsiėmimui? Ką būtina turėti?

- Įprasti kasdieniniai drabužiai, geriau laisvesni, patogi avalynė. Atsinešti gerą nuotaiką ir norą tobulėti.

Renkamės MČTAU patalpose, Šokių studijoje aud. 206 prie Freskų salės, MČTAU, Studentų g. 39. Užsiėmimai vyksta pirmadieniais 11 val.

- Kas mokys universiteto studentus?

- Kreiptis į mane. Esu fizinio ugdymo mokytoja-metodininkė, licencijuota CANTIENICA® instruktorė Rūta Čaikovskienė. Tel. nr.: +370 670 15752, e. paštas: .

MČTAU informacija

Asmeninio archyvo nuotraukos