Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį, Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos išvakarėse, susitiko su senjorus vienijančių asociacijų nariais. Susitikime dalyvavo Nacionalinės trečiojo amžiaus universitetų asociacijos prezidentė dr. Zita Žebrauskienė, vykdantysis direktorius Gediminas Dalinkevičius ir keturi MČTAU atstovai.

Prezidentas su senjorus vienijančių asociacijų nariais diskusijoje. Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotrauka/ Robertas Dačkus

Diskusijoje „Kas vyresnio amžiaus žmonėms yra gerovė?“ šalies vadovas pabrėžė, kad garbaus amžiaus žmonių indėlis yra svarbus ir nepamainomas kuriant stiprią, žalią, inovatyvią ir teisingą Lietuvą.

„Gerovės valstybės kertiniai akmenys yra pagarba žmogui ir socialinis teisingumas. Šie principai kasdien turi virsti praktiniais veiksmais – pagarba ir teisingumas turi būti įtvirtinti mūsų gyvenime, mūsų valstybės ir žmogaus santykyje“, – sakė prezidentas.

Diskusijoje buvo gvildenama gerovės valstybės tema iš pagyvenusio žmogaus perspektyvos, valstybės ir senyvo amžiaus santykis.

Plačiau apie susitikimą - Prezidento Žiniasklaidos centro naujienose

Daugiau nuotraukų čia

MČTAU informacija