Per rugsėjo pabaigoje vykusį MČTAU rektorato posėdį buvo aptarti naujų mokslo metų reikalai.

MČTAU rektorė dr. Zita Žebrauskienė padėkojo visiems budėjusiems priimant naujus klausytojus. Nauja ryšių su klausytojais koordinatorė Lolita Auksė Raudienė informavo, kad tądien, rugsėjo 26 dieną, į MČTAU buvo užsiregistravę 260 naujų klausytojų. Nario mokestį buvo sumokėję daugiau kaip tūkstantis ir šimtas universiteto narių. Daugiausia naujų klausytojų kaip pagrindinį rinkosi Turizmo fakultetą, antroje ir trečioje vietose – Kultūros ir Užsienio kalbų fakultetai, daugiausia naujokų rinkosi mokytis anglų kalbą. Dauguma naujų MČTAU narių – moterys, 31 vyras ir 10 šeimų. Naujokų amžius – nuo 55 iki 85 metų. Daugumos išsilavinimas – aukštasis. Pagal profesijas – daugiausia ekonomistų, finansininkų, buhalterių, pedagogai, gydytojai, inžinieriai, teisininkai...

MČTAU Šokių studijos vadovė Valerija Stričkienė papasakojo apie savo organizuotą tarptautinį festivalį „Senjorų šokių pynė“. Pasak jos, tame gražiame renginyje dalyvavo 17 kolektyvų, dauguma iš Lietuvos, vienas – iš Latvijos, buvo sušokti 37 šokiai, vienai vyriausių šokėjų– 86 metai. „Dalyvavo trys mūsų universiteto šokių grupės, atlikome naujus šokius, kuriuos statėme stovykloje“, - sakė V. Stričkienė. Rektorato nariai labai gerai įvertino festivalio „Senjorų šokių pynė“ organizavimą ir patį renginį.

Socialinės psichologijos dekanė Danguolė Kasperavičienė pranešė, kad fakulteto pavadinimą norima sutrumpinti į Psichologijos. Ji pažymėjo, kad psichologija yra daug platesnė sritis, negu socialinė psichologija, todėl fakultetas galės kviesti įvairesnių specialistų, gilintis į daugiau temų. Rektorato nariai tam pritarė.

Buvo aptarti ir kiti MČTAU reikalai.

Tądien dar buvo pasveikinta Turizmo fakulteto dekanė Teodora Dilkienė gimtadienio proga.

MČTAU informacija ir nuotrauka