MČTAU galima mokytis net penkių užsienio kalbų ar tobulinti gebėjimus jomis bendrauti. Rugsėjo mėnesį priimami senjorai, norintys jų mokytis.

Į senjorus kreipiasi MČTAU Užsienio kalbų dekanė Danutė Šukienė:

Mieli būsimieji Užsienio kalbų fakulteto „studentai“!

Kai pasaulis mums tapo toks atviras, kai mes, lietuviai, be išankstinės vizos galime vykti net į 181 valstybę, užsienio kalba kaip bendravimo įrankis tampa ypatingai svarbi. Mat kiekvienas svečioje šalyje norime jaustis patogiai, oriai ir saugiai, gebėti susikalbėti ne tik su užsienyje gyvenančiais artimaisiais - žentais, marčiomis, anūkais, bet ir viešbutyje, kavinėje ar su kelionėje sutiktais žmonėmis.

Kalbos mokymasis yra svarbus ir dar dėl vieno dalyko: juk kiekvienas mūsų norime kuo ilgiau turėti aiškų protą ir puikią atmintį. Vadinasi, svarbu nuolat treniruoti ir galvos smegenis! O vienas iš idealių būdų smegenų mankštai – kalbų mokymasis.

Tad laukiame jūsų Užsienio kalbų fakultete mokytis anglų, italų, ispanų, prancūzų ar vokiečių kalbų. Čia jūs kartu su bendraamžiais ir bendraminčiais motyvuotoje, draugiškoje ir bendradarbiavimu grįstoje aplinkoje padedami dėstytojų įgysite ar patobulinsite savo kalbinius įgūdžius, išmoksite išreikšti mintį, paklausti pašnekovą ar su juo diskutuoti. Ir patirsite didelį mokymosi ir savęs atradimo džiaugsmą!“

Priėmimas – tris dienas

Naujų klausytojų priėmimas (registracija) į Užsienio kalbų fakultetą, kaip ir į kitus fakultetus, vyksta visą rugsėjo mėn. Kalbėjimo lygio vertinimas Užsienio kalbų fakultete bus 3 dienas, t. y. rugsėjo 19-21 dienomis nuo 11 iki 15 val.:

- rugsėjo 19 d. (pirmadienis) – į anglų, prancūzų ir vokiečių kalbas;

- rugsėjo 20 d. (antradienis) – į anglų, ispanų, italų ir prancūzų kalbas;

- rugsėjo 21 d. (trečiadienis) – į anglų, ispanų, italų ir vokiečių kalbas.

Pastaba: siekiant nustatyti pageidaujamos mokytis užsienio kalbos mokėjimo lygį ir paskyrimą į atitinkamą grupę, per registraciją vyks 5–7 min. pokalbis su dėstytoja.

Užsienio kalbų fakulteto klausytojais gali būti tik senjorai, turintys VSDFV išduotą pensijos gavėjo pažymėjimą (pensininko pažymėjimą).

Užsienio kalbų klausytojai papildomai moka 12 eurų mėnesinį mokestį (grynais) dėstytojams (Rektorato 2022-08-08 posėdžio Nr. 5 nutarimas).

Išsamesnę informaciją apie priėmimą į Užsienio kalbų fakultetą suteiks:

Danutė Šukienė, mob. 8 618 50 503, el. p.

MČTAU informacija

Asociatyvi pixabay.com nuotrauka