Rektorato žinios

Birželio mėnesio MČTAU rektorato posėdyje buvo apibendrinta pastarojo mokslo metų pusmečio veikla, aptarti ateities reikalai.

MČTAU rektorė dr. Zita Žebrauskienė pažymėjo, kad paskutinis mokslo metų gegužės mėnuo buvo ypatingas, nes vyko net septyni dideli renginiai. Tai susitikimas su savivaldybės atstovais, per kurį buvo diskutuojama apie visuomeninės komisijos „Draugiškas senatvei miestas“ veiklą, dalyvaujamąjį biudžetą, dėl senjorų galimybių siūlyti ir balsuoti už projektus, gerinančius senjorų gyvenimą sostinėje; MČTAU įgaliotinių susirinkimas, per kurį buvo pateiktos ir patvirtintos MČTAU veiklos bei finansinės ataskaitos, priimti nutarimai MČTAU nario mokestį padidinti iki 40 eurų, perregistruoti universiteto buveinę dabartiniu adresu Studentų g. 39, Vilnius, spręsti kiti aktualūs klausimai; Sveikatos dienos paminėjimas Vingio parke, kuriame dalyvavo šeši TAU, organizuotas MČTAU Sveikos gyvensenos fakulteto; dar vienas spalvingas ir žaismingas renginys Vingio parke „Kartų popietė“ - bendra Vilniaus miesto ir rajono senjorų, vaikų bei jaunimo šokių kolektyvų šventė, kurią organizavo MČTAU Šokių studija; smagi MČTAU mokslo metų užbaigimo šventė Botanikos sode su dideliu koncertu, kuris buvo lyg universiteto meno kolektyvų sceninė ataskaita; tarptautinio projekto „Žmonių laikai“ baigiamoji konferencija, kurioje skambėjo jautrios ir išmintingos pranešėjų kalbos; Vilniaus senjorų dainų konkursas, kuriame dalyvavo ir pirmas-trečias prizines vietas laimėjo MČTAU meno kolektyvo „Ave Musica“ solistai ir duetas bei Meninio ugdymo fakulteto romantinio muzikavimo ansamblis „Romantikai“, pristatęs dainavimą solo, duetu, kvintetu ir ansambliu. Pažymėtas ir projekto „Informacinės technologijos jungia kartas“ pristatymas, įvairių MČTAU fakultetų renginiai.

Per posėdį buvo planuojama TAU universiada, kuri vyks liepos 4 dieną, renginyje kartu su kitais TAU dalyvaus ir MČTAU. Universiados programą ir MČTAU atstovausiančius dalyvius bei sirgalius pristatė Sveikos gyvensenos fakulteto prodekanas Vytautas Vaitkus.

Pasitarus buvo numatyta, kad kiti 2022-2023 mokslo metai prasidės spalio 3 dieną, mat spalio 1-oji yra šeštadienis. Mokslo metų pradžią ketinama pažymėti MČTAU šventiniu renginiu.

MČTAU informacija

Rasos Pakalkienės nuotraukos