Viename iš fakultetų

Kad senjorai yra aktyvūs savanoriai, matyti iš mūsų universiteto klausytojų veiklos. MČTAU Kultūros fakulteto dekanė Violeta Skaržinskienė teigė, kad stengiamasi populiarinti savanorystę.

MČTAU klausytojai aktyviai dalyvauja universiteto veikloje, padėjo kraustytis į naujas patalpas, jas įrenginėja ir švarina, tvardo aplinką. Senjorai savanoriauja ir už MČTAU ribų. Tai pasidarė ypač aktualu, kai prasidėjo Rusijos karas prieš Ukrainą. Kaip pasakojo Kultūros fakulteto dekanė V. Skaržinskienė, vieni fakulteto žmonės automobiliais vežė paramą Ukrainai, kiti apgyvendino ukrainiečius, vertėjavo, lankė „Raudonojo kryžiaus“ kursus, dalyvavo viešosios įstaigos „Stiprūs kartu“ veikloje, savanoriavo padėdami ukrainiečiams Vilniaus pabėgėlių registracijos centre, mentoriavo „Be friends Vilnius“ programoje. Senjorai taip pat aukojo lėšų ukrainiečiams per įvairias rėmimo organizacijas.

Mūsų žmonės apskritai daug savanoriauja“, - sakė V. Skaržinskienė. Ji pasakojo, kad Kultūros fakulteto atstovai padėjo Informacinių technologijų (IT) fakultetui, dalyvavo IT mentorių veikloje.

Savanoriaujame ir MO muziejuje nuo pat jo įsikūrimo, - priminė Kultūros fakulteto dekanė. - Taip pat ir Nacionaliname dramos teatre.“

Tarp organizacijų, kuriose savanoriauja Kultūros fakulteto klausytojai – „Caritas“, Šv. Kryžiaus namų vargdienių bendruomenė, Šv. Mergelės Marijos Ramintojos bažvyčia, Mokytojų namai, vaikų globos namai, Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato direkcija, kitos organizacijos.

Gražu žiūrėti, koks platus savanorystės spektras, - apibendrino V. Skaržinskienė. - Ir toliau dar labiau skatinsime būti savanoriais.“

MČTAU informacija

Asociatyvi pixabay.com iliustracija