Projektinė veikla

Birželio pradžioje Medardo Čoboto trečiojo amžiaus universitete (MČTAU) įvyko diskusija apie vyresnio amžiaus žmonių skaitmeninių įgūdžių ugdymo ypatumus. Dalyvavo projekto vykdytojai iš MČTAU, Kauno trečiojo amžiaus universiteto ir asociacijos „Langas į ateitį“.

Projekto „Informacinės technologijos jungia kartas“ vadovė Laima Tuleikienė pristatė projekto tikslus ir uždavinius. Pristatymo skaidrės čia.

MČTAU vykdomo „Nordplus Adult“ programos projekto „Skaitmeninė parama: gairės lektoriams, kaip palengvinti senjorų gyvenimą skaitmeniniame pasaulyje“ gerąja patirtimi pasidalino dr. Jurgita Rotomskienė. Pristatymo skaidrės čia.

Vyresnio amžiaus žmonių apklausos „Kaip TAU klausytojai mokosi IT ir naudojasi kasdieniame gyvenime, kodėl kai kurie nesimoko?“ rezultatus pristatė dr. Loreta Štelbienė. Pristatymo skaidrės čia.

Vyko projekto partnerių diskusija, tolimesnio bendradarbiavimo planų aptarimas, buvo įvertinti senjorų lūkesčiai, poreikiai, identifikuotos mokymosi kliūtys. Remiantis TAU klausytojų poreikiais, projekto partneris asociacija „Langas į ateitį“, turintys didelę patirtį IT mokymų srityje, pasiūlė mokymo temas: išmanaus telefono bei planšetinio kompiuterio (Android) funkcijos, standartinės ir naudingos programėlės, žaidimų galimybės, wifi naudojimas; skaitmeninės fotografijos pagrindai siekiantiems išmokti įkelti nuotraukas iš telefono (planšetės) į kompiuterį, į debesį, jas koreguoti ir skelbti internete; bendravimas ir mokymasis nuotoliniu būdu (Zoom, MS Teams, FB, Messenger, Skype, WhatsApp ir kt.); saugumas internete (grėsmės bei asmens duomenų apsauga).

Mokymai MČTAU ir Kauno TAU klausytojams bus organizuojami 2022 m. spalio - lapkričio mėn. Kviečiame sekti projekto informaciją ir aktyviai registruotis į mokymus.

Laima Tuleikienė, MČTAU projektų vadovė

Ritos Šukytės nuotrauka