Kalendorius

kovo   2024
Pr An Tr K Pn Š Sek
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Naujienų prenumerata

Sutinku su taisyklėmis
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kalendorius

kovo   2024
Pr An Tr K Pn Š Sek
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2022 m. gegužės 28 d. didingame Konferencijų centro „Park Town“ pastate Lvivo g. 101 vyko trečiasis Vilniaus senjorų dainų konkursas. Konkurso organizatorius – VšĮ „Pro partners“. Vienas iš konkurso organizatorių partnerių – Medardo Čoboto trečiojo amžiaus universitetas (MČTAU). Konkurse dalyvavo MČTAU meno kolektyvo „Ave Musica“ solistai ir duetas bei Meninio ugdymo fakulteto romantinio muzikavimo ansamblis „Romantikai“, pristatęs dainavimą solo, duetu, kvintetu ir ansambliu.

22 06 09 Geriausias ansamblis Romantikai

Geriausias ansamblis - MČTAU "Romantikai".

Kolektyvo „Ave Musica“ konkursantams buvo lengviau, juk jie - „seni scenos vilkai“, jau dalyvavę ne viename konkurse. O „Romantikams“ tai buvo didžiulis išbandymas, į konkurso sceną ėjome pirmą kartą… Todėl prieš konkursą įtemptai dirbome, repetavome tris dienas per savaitę po kelias valandas. Sunkiausia buvo parinkti po vieną konkursinę dainą iš mūsų gausaus dainų lobyno.

Senjorų dainų konkurse dalyvavo įvairūs atlikėjai: 9 solistai, keli duetai, kvartetai, mūsų kvintetas ir 8 ansambliai (iki 9 asmenų). Pagal konkurso nuostatus visi atlikėjai dainavo po vieną kūrinį.

Konkursą vedusi projekto vadovė Laimutė Semėnienė pristatė autoritetingą konkurso vertinimo komisiją:

Pirmininkė – Eglė Juozapaitienė, Vilniaus kolegijos docentė

Nariai:

Daina Abariūtė Lazauskienė, konkurso meno vadovė;

Vilija Grigonytė, Kultūros ministerijos vyr. specialistė;

Jaroslavas Cechanovičius, kompozitorius, dirigentas;

Laima Lingytė, LRT žurnalistė, režisierė.

Galingai nuskambėjo MČTAU boso prof. Antano Kiverio atlikta Mefisto serenada iš Charles‘o Gounod operos „Faustas“. Žavėjo tenoro Algimanto Špoko lyriškai padainuota Algimanto Raudonikio daina „Švelnumas“. Į jaunystę nuskraidino buvusių mokyklos draugų Algimanto Špoko ir Izabelės Janinos Bražiūnienės dueto jautrus senovinis romansas „Tavo akys“.

Visiems šiems atlikėjams akomponavo MČTAU meno kolektyvo „Ave Musica“ vadovė prof. Rita Aleknaitė-Bieliauskienė.

Meninio ugdymo fakulteto romantinio muzikavimo ansamblis „Romantikai“ konkursui parengė keturias dainas, po vieną skirtingiems atlikėjams.

Jautriai ir jausmingai nuskambėjo ansamblio akordeonisto ir solisto Antano Pociūno atlikta Marijohn Wilkins ir Kristofferson daina „Viena diena“. Maloniai ir dvasingai nuteikė Antano Pociūno ir Izabelės Janinos Bražiūnienės atlikta profesionalaus Kauno muzikos ansamblio „Ainiai“ daina „Sugrįžtu“. Jaunatviškai ir sutartinai skambėjo kolektyvo „Romantikai“ devynių moterų ansamblio daina „Jaunystės valsas“.

Šiems atlikėjams akomponavo mūsų mylimi muzikantai – smuikininkas Liutauras Milišauskas ir akordeonistas Antanas Pociūnas.

Ypatingos drąsos reikėjo, norint pateikti konkursui tribalsį dainavimą a capella...Gimė nauja „Romantikų“ grupė - moterų kvintetas. Darniai ir emocingai nuskambėjo Jono Švedo ir Antano Vienažindžio daina „Kaipgi gražus rūtelių darželis“.

Po konkurso laukėme vertinimo komisijos sprendimo. Jo rezultatus vertinimo komisijos pirmininkė E. Juozapaitienė pradėjo skelbti nuo vokalinių ansamblių grupės.

Vokalinių ansamblių grupėje nugalėtoju tapo ir I-osios vietos diplomu ir prizu apdovanotas MČTAU vokalinis ansamblis „Romantikai“.

Antroji vieta paskirta Vilniaus lenkų TAU ansambliui „Vaivorykštė“. Trečioji vieta atiteko Vilniaus mokytojų namų choro ansambliui „Vytis“.

Duetų, kvartetų, kvintetų grupėje vietos paskirstytos taip:

I-oji vieta (diplomas ir prizas) - MČTAU A. Špoko ir I. J. Bražiūnienės duetui;

II-oji vieta (diplomas) - MČTAU „Romantikų“ moterų kvintetui;

III-ioji vieta (diplomas) - MČTAU A. Pociūno ir I. J. Bražiūnienės duetui.

Solistų grupėje:

I-oji vieta (diplomas ir prizas) – MČTAU solistui A. Kiveriui;

ii-oji vieta (diplomas) - MČTAU solistui A. Špokui;

III-ioji vieta (diplomas) - MČTAU solistui A. Pociūnui.

Absoliučiai geriausiu konkurso atlikėju vertinimo komisija pripažino 85-metį solistą Rimgaudą Papicką, jau ne pirmą kartą dalyvaujantį konkursuose.

Džiaugiamės suteikta proga dalyvauti konkurse ir pasiektais rezultatais. Dėkojame MČTAU palaikymo komandai. Dėkojame visai MČTAU bendruomenei, nepabūgusiai blogo oro ir drauge dainavusiai Vingio botanikos sode mokslo metų uždarymo šventėje.

Ypatingai dėkojame mūsų sėkmės talismanui, mūsų gerbiamai ir mylimai MČTAU rektorei dr. Zitai Žebrauskienei, kaip visada kartu dalyvavusiai ir sirgaliams vadovavusiai. Tik Jos paraginti, padrąsinti ir palaikomi ėjome į konkursą, stengėmės deramai atstovauti MČTAU ir visose atlikėjų grupėse tapome laureatais!

Kartu mes – jėga!

Meninio ugdymo fakulteto informacija

22 06 09 konkursas jaunysts valsas

Atliekamas "Jaunystės valsas". 

22 06 09 konkursas pergal SV

Pergalė.

22 06 09 konkursas pergal 1 SV

Plojimai.

22 06 09 konkursas po konkurso su ziuri nariais

Po konkurso su žiuri nariais.

Alvydo Kazlausko, Aldonos Pranarauskienės, Rimanto Stulgio, Vidos Jarašiūnienės nuotraukos

Kontaktai

MEDARDO ČOBOTO TREČIOJO AMŽIAUS UNIVERSITETAS
Studentų g. 39, 209a kab.
08106 Vilnius

I-IV nuo 11 iki 13 val., tel. 8 676 21 601

www.mctau.lt

El.p.

Įm. kodas 191904279
Sąsk. Nr. LT83 7290 0990 1557 6176

Žemėlapis

DĖMESIO! NEMOKAMOS MANKŠTOS SENJORAMS VILNIAUS KULTŪROS, PRAMOGŲ IR SPORTO RŪMUOSE (ŽIRMŪNŲ G. 1E) PIRMADIENIAIS IR TREČIADIENIAIS NUO 10 VAL. IR NBA AKADEMIJOJE (ŽEMYNOS G. 14) ANTRADIENIAIS NUO 8 VAL. 45 MIN. IR KETVIRTADIENIAIS NUO 8 VAL. 55 MIN.