Kalendorius

balandžio   2024
Pr An Tr K Pn Š Sek
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Naujienų prenumerata

Sutinku su taisyklėmis
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kalendorius

balandžio   2024
Pr An Tr K Pn Š Sek
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Renginys

Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga Vingio parko estradoje gegužės 29 dieną surengta bendra Vilniaus miesto ir rajono senjorų, vaikų bei jaunimo šokių kolektyvų šventė. Šventės organizatoriai – MČTAU Šokių studija.

22 06 02 kartu popiete 03SV

Kartų popietė prasidėjo iškilmingu šokių kolektyvų paradu: skambant muzikai šventiškai išsirikiavę, spalvingai pasidabinę pro Vingio parko estradą pražygiavo apie 200 įvairaus amžiaus šokėjų iš Vilniaus miesto darželių, mokyklų bei senjorų šokių kolektyvų. Renginio dalyvius ovacijomis pasveikino mažųjų šokėjų mamos, močiutės, draugai.

Po šventinio parado MČTAU rektorė dr. Zita Žebrauskienė pasveikino šventės dalyvius – vaikus, jų tėvelius, močiutes ir senelius su gražia švente, Tarptautine vaikų gynimo diena, kai susitinka ir kartu šoka, linksminasi kelios kartos, kai vyrauja puiki nuotaika, dalijamasi įspūdžiais, nuoširdžiai bendraujama. „Mes, vyresnioji karta, esame sukrovę turtingą papročių ir tradicijų kraitį, kuriuo norime pasidalyti su jaunąja karta. Norim padovanoti šventę savo anūkams, pabūti kartu su jais, pamokyti dailiųjų darbelių, kartu sušokti ratelį, įminti mįslę“, – kalbėjo rektorė, kviesdama švęsti nesibaiminant virš estrados plaukiančių pilkų lietaus debesų.

Vaikučius pradžiugino MČTAU partnerio – teatro grupės „Gyvi teatre“ spektaklis, o šio teatriuko aktorė Agnė Levickaitė, pasidabinusi laputės kostiumu, ir toliau vedė renginį, kvietė vaikučius rašyti laiškus Vasarai, kviečiant ją pasiskubinti ateiti.

Prasidėjus koncertinei programai, įvairaus amžiaus ir įvairių šokių stilių kolektyvai atliko po 2 choreografines kompozicijas. Šokio sūkuryje sukosi šiuolaikinio šokio kolektyvai „Šokliukai“, „Liuoksiukai“, šokių studija „Džiaugsmas“, pramoginių šokių kolektyvas „Svaja“ ir daugelis kitų jaunųjų šokėjų grupių. Renginyje įvairių stilių šokius pristatė MČTAU Šokių studijos kolektyvai, vos prieš porą dienų padovanoję spalvingą šokių programą mokslo metų pabaigos šventėje Vingio parko Botanikos sode. Kartu su mūsų universiteto šokėjomis sukosi ir kiti senjorų kolektyvai – Vilniaus m. Vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centro liaudiškų šokių grupė „Šimtažiedis“, LPS „Bočiai“ Vilniaus m. Naujamiesčio skyriaus kolektyvas „Rudens žiedai“, šokių studijos „Džiaugsmas“ liturginių šokių grupė. Liaudiškų šokių „Šimtažiedžio“ šokėjai visus – ir jaunus, ir vyresniuosius – įsuko į bendrus ratelius ir žaidimus.

Liaudies amatų dirbtuvę vaikams surengė Tautodailės fakulteto dekanė Henrika Ivancienė kartu su kūrybiškais pagalbininkais. Tautodailininkės mokė vaikučius ir jaunuolius, kaip nusipinti madingą apyrankėlę ir prie kuprinės segamą papuošalą, išlankstyti gėlę iš šilkinio popieriaus, sukurti paveikslėlį iš augalinių žaliavų bei pamokys kitokių darbelių. Dailiųjų amatų mielai mokėsi ne tik vaikučiai, bet ir jų mamos.

Kartų popietėje visų dalyvių dėmesį patraukė Mokslinė laboratorija, kurioje buvo galima atlikti įvairius mokslo eksperimentus. Laboratorijai vadovavo MČTAU Šokių studijos bičiulė Diana Zinevičiūtė. Aplink ją nuolat šurmuliavo būrelis smalsių vaikučių. Vaikučiai ir tėveliai buvo pakviesti į Mįslių karalystę, kur karaliavo dvi Aldonos, ir visi kartu mėgino įminti girdėtas ir negirdėtas mįsles. Vaikai kartu su vyresniais savanoriais nupiešė bendrą įspūdingos apimties piešinį ant asfalto, kurį palankiai įvertino visi žiūrovai.

Renginio dalyvių ir jų vadovų laukė MČTAU padėkos raštai, įdomūs prizai, suvenyrai ir įvairūs siurprizai. Nė vienas dalyvis neliko be dėmesio! Tuo pasirūpino ir MČTAU, ir mūsų rėmėjai – „Žalia giria“ ir „Balionų karaliai“. O gero oro išmeldė šokių studijos „Džiaugsmas“ šokėjai – mokydami melstis šokio judesiais, jie kreipėsi į Dangų, ir jų malda buvo išgirsta, pro pilkus lietaus debesis šyptelėjo Saulė. Ir tik baigiantis šventei pradėjo lynoti...

Šventę vainikavo tradicinis mažųjų ir vyresniųjų šokis „Senelė mūsų jauna“. Šoko visi, nes renginio organizatoriai iš anksto visiems kolektyvams išsiuntinėjo šio nuotaikingo šokio įrašą, kad visi galėtų pasimokyti šokio žingsnelių.

Trijų kartų šventė Vingio parke surengta įgyvendinant projektą „Kartų popietė: Tarptautinė vaikų gynimo diena“. Projektas finansuojamas Vilniaus miesto savivaldybės Kultūros rėmimo programos lėšomis. Projekto tikslas – propaguoti šokio meną, supažindinti su liaudies amatais ir tautinėmis tradicijomis bei skatinti vaikų, jaunimo ir senjorų meno kolektyvų bendradarbiavimą. Renginio sumanytoja ir organizatorė – MČTAU Šokių studijos vadovė Valerija Stričkienė, aktyvūs pagalbininkai – visi trys Šokių studijos kolektyvai, pasitikę ir globoję mažuosius šokėjus, Tautodailės fakulteto auksarankės, surengusios amatų dirbtuves, Informacinių technologijų fakulteto dekanas Ovidijus Gabrėnas, padėjęs išspręsti renginio įgarsinimo problemas. Ačiū jiems!

Po šventės pakalbinta Kartų popietės organizatorė, MČTAU Šokių studijos vadovė Valerija Stričkienė džiaugėsi pavykusiu renginiu: „Kartų popietė – jau ne pirmas bendras senjorų, vaikų ir jaunimo renginys. Kartų šventė „Senjorai vaikams“ Vingio parke buvo surengta 2019-ųjų birželį, minint Tarptautinę vaikų gynimo dieną (https://www.mctau.lt/458-kartu-svente-senjorai-vaikams). Labai norėčiau, kad tokie trijų kartų susitikimai taptų tradiciniu kasmetiniu renginiu. Šių metų renginyje sulaukėme daugiau vyresniųjų klasių moksleivių, kurie labai aktyviai įsijungė į visas veiklas, sukosi bendruose rateliuose, plojo senjorų kolektyvams. Tai įsimenantis, prasmingas renginys, sujungęs visus trijų kartų dalyvius nuoširdžiomis bendrystės gijomis“.

MČTAU Šokių studijos informacija

22 06 02 kartu popiete 02SV

22 06 02 kartu popiete 05SV

22 06 02 kartu popiete 09SV

22 06 02 kartu popiete 11SV

22 06 02 kartu popiete 13SV

22 06 02 kartu popiete 15SV

22 06 02 kartu popiete kn

Rasos Pakalkienės, Vidos Kniūraitės nuotraukos

 

Kontaktai

MEDARDO ČOBOTO TREČIOJO AMŽIAUS UNIVERSITETAS
Studentų g. 39, 209a kab.
08106 Vilnius

I-IV nuo 11 iki 13 val., tel. 8 676 21 601

www.mctau.lt

El.p.

Įm. kodas 191904279
Sąsk. Nr. LT83 7290 0990 1557 6176

Žemėlapis