Medardo Čoboto trečiojo amžiaus universiteto (MČTAU) galimybė turėti patalpas buvo sutvirtinta parašais.

Prieš pasirašant patalpų panaudos sutartį tarp MČTAU ir Vilniaus kolegijos, MČTAU rektorė dr. Zita Žebrauskienė sakė: „Ateina šventė į mūsų namus.“ Ji priminė, kad universitetas buvo įkurtas 1995 metais. Ir visą tą laiką buvo didelė svajonė turėti pastovias savo patalpas. Rektorė teigė, kad per 10 jis vadovavimo metų MČTAU kraustėsi net septynis kartus. „Šiandien, 2022 metų gegužės 24-oji, mūsų universitetui – istorinė diena. Pagal pasirašytą panaudos sutartį gaunamos patalpos dešimčiai metų“, - džiaugėsi Z. Žebrauskienė.

MČTAU kapelionas, Vilniaus Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčios Žvėryne klebonas Vytautas Rapalis teigė, kad reikia padėkoti Dievui, jog svajonė išsipildė ir ne veltui stengtasi. „Džiugiausias dalykas, kai kelyje susitinka žmonės ir jie sukuria stebuklą“, - sakė jis.

Angelė Bajorienė, viena iš MČTAU steigėjų ir universiteto partnerės - Tarptautinės socialinės akademijos vadovė teigė, kad daug kelių nueita, siekiant, jog MČTAU gautų patalpas, ir pagaliau tikslas pasiektas ir linkėjo, kad universitete vyrautų geroji žmogiškumo dvasia.

„Smagu, kad šios patalpos įgyja mokymosi, studijų visą gyvenimą alsavimą. Noriu palinkėti mokymosi aistros ir švęsti gyvenimą“, - sakė Seimo narė, Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko pavaduotoja prof. Vilija Targamadzė.

Sutarties pasirašymo ceremonijoje buvo ir Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės patarėjas viešiesiems ryšiams Tomas Kavaliauskas. Jis perdavė linkėjimus nuo ministrės ir dovanų įteikė du įrėmintus meno kūrinius. „Tegul šie namai būna laimės vieta, į kurią galima ateiti pabūti, pabendrauti, išmokti. Laimės, sėkmės ir gerovės“, - linkėjo jis.

Po pasisakymų su MČTAU rektore Z. Žebrauskiene patalpų panaudos sutartį pasirašė Vilniaus kolegijos direktorė Žymantė Jankauskienė.

MČTAU informacija

Rasos Pakalkienės nuotraukos