Projekto pristatymas

Pavasaris – naujų darbų pradžia. Štai ir mes surengėme naujo projekto ,,Informacinės technologijos jungia kartas“ sutiktuves. Projekto tikslas – mažinti vyresnio amžiaus žmonių technologinę atskirtį, motyvuojant juos pažinti skaitmenines technologijas bendrystėje su jaunąja karta ir skatinant tobulinti jų skaitmeninius įgūdžius.

Projekto eigoje bus įvertinti senjorų IT mokymosi poreikiai, parengta mokymo medžiaga, parengti jauni mokytojai darbui su vyresnio amžiaus žmonėmis, organizuotos bendros jaunimo ir senjorų veiklos. Taip pat bus įsigyta naujos mokymo įrangos bei programų. Projekto partneriai – Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, asociacija ,,Langas į ateitį“ ir Kauno trečiojo amžiaus universitetas. Kartu sieksime padėti senjorams atrasti kūrybinį džiaugsmą, didins jų gebėjimus informacinių technologijų srityje, skatins naudoti kasdieniame gyvenime.

Renginyje, vykusiame gegužės 16 d. MČTAU A4 auditorijoje, dalyvavo įdomus lektorius - Tomas Lamanauskas, kuris yra Lietuvos Respublikos kandidatas į Tarptautinės telekomunikacijų sąjungos (ITU) generalinio sekretoriaus pavaduotojo postą 2023–2026 m. kadencijai. Jis turi daugiau kaip 20 metų tarptautinės patirties informacinių ir ryšių technologijų sektoriaus politikos formavime bei reguliavime, yra dirbęs krizių strategijos srityje. Lektorius populiaria kalba papasakojo apie Lietuvos pasiekimus informacinių technologijų srityje, supažindino su pagrindiniais terminais. Jo įžvalgos apie ateitį ir dirbtinį intelektą privertė susimąstyti, ar tikrai esame tam pasiruošę...

Projekto vadovė Laima Tuleikienė pristatė projekto tikslus, uždavinius ir laukiančias veiklas. Informacinių technologijų fakulteto dekanas Ovidijus Gabrėnas kvietė prisijungti prie MČTAU IT mentorių komandos bei visiems norintiems mokytis pažadėjo daug intriguojančios informacijos apie išmaniuosius namus, daiktus ir kitus ateities dalykus, su kuriais neišvengiamai susidursime jau artimiausioje ateityje. Kultūros fakulteto dekanė Violeta Skaržinskienė papasakojo, koks kelias ją atvedė į mentorių komandą. Visi mentoriai buvo pagerbti padėkos raštais.

Po kavos pertraukos vykęs protų mūšis buvo tikra sielos atgaiva. Prie stalų susėdo penkios komandos, sudarytos iš MČTAU rektorato ir Langas į ateitį vadovų (,,Vadovai“), IT mentorių (,,Mentoriai“), Kultūros fakulteto (,,Kultūros lempos“), Politikos fakulteto (,,Europiečiai“) ir Tautodailės fakulteto (,,Tautodailės failas“) klausytojų. Varžėmės, kas daugiau žinome apie MČTAU veiklą, politiką, kultūrą, keliones ir ... kavą. Garbinga pirmoji vieta atiteko Kultūros fakulteto komandai, jau kelintus metus save vadinančiai ,,Kultūros lempomis“, tačiau laimėjome visi – gera nuotaika ir saldainiai neaplenkė nė vieno.

Violeta Skaržinskienė, MČTAU IT Mentorių komandos narė

Gražinos Mališauskienės ir Rasos Pakalkienės nuotraukos