MČTAU, palaikydamas visų mūsų laisvę ginančią Ukrainą, kviečia norinčius prisidėti konkrečia pagalba, aukojant fronto linijose sužeistų karių evakuacijai reikalingų pirminės medicininės pagalbos autobusiukų pirkimui.

Auksine valanda“ yra vadinamas laikas, per kurį suteikta pirminė medicininė pagalba sužeistajam, laikoma lemiama. Mūšio lauke šios 60 min. drastiškai mažėja kiekvieną akimirką. Dabar Ukrainos kariams yra ypač reikalinga pirminė medicininė pagalba. Nedideli krovininiai autobusai gali pravažiuoti apšaudomuose ir sunkiai pasiekiamuose keliuose, kuriais sužeistieji skubiai vežami iki brangią įrangą turinčių reanimobilių. Tokio autobusiuko dėka buvo išgelbėtas ir Oleksandras Tereščenko, Ukrainos karo veteranas, 2014 m. birželį gynęs Donecko oro uostą.

Gelbstint bendražygius, jo rankose susprogo priešo mesta granata, dėl kurios civilis savanoris liko be rankų ir vienos akies. Savo istoriją Oleksandras neseniai papasakojo LRT ir Laisvės TV“O.Tereščenko istorija savo "Twitter" paskyroje pasidalino ir JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas.

Oleksandras nepasiduoda, ir dabar, būdamas Lietuvoje, užsiima visuomenine veikla bei padeda toliau kariaujantiems bendražygiams. Sužinojęs, kad sužeistą jo draugą iš karo lauko išvežusį medicinį autobusiuką (laimė, ekipažas liko gyvas) rusų pajėgos sunaikino, Oleksandras renka pinigus kariuomenei labai reikalingų tokių autobusiukų pirkimui ir pritaikymui suteikti pirminę medicininę pagalbą.

Norintiems skirti lėšų labai konkrečiai pagalbai, gelbstint sužeistus Ukrainos karius, sąskaita SEB banke

LT387044090103169049 Tereshchenko Oleksandr

Oleksandras rašo savo Facebook paskyroje: „Aš asmeniškai garantuoju ataskaitą už kiekvieną griviną ar eurą. Kiekvienam asmeniškai paspaudžiu ranką kabliuku (vietoje nutrauktų rankų jis turi protezo kabliuką prie jo kairės rankos riešo)“.

Oleksandro „Facebook“ paskyra.

MČTAU informacija

Asmeninio archyvo nuotraukos