MČTAU šokių kolektyvas „Nonna Dance“ balandžio 29 d. buvo pakviestas dalyvauti šokio festivalyje „Judesys“, skirtame Tarptautinei šokio dienai. Šokio šventė vyko Kudirkos Naumiesčio kultūros centre. Šiame mieste kolektyvas patyrė ir daugiau neblankstančių įspūdžių.

Šokio festivalyje dalyvavo šokių kolektyvai iš Panovių (Šakių raj.), Vilkaviškio, Kudirkos Naumiesčio, Šiaulių ir Vilniaus. Šventėje šoko įvairaus amžiaus šokėjai – vaikai, moksleiviai, jaunuoliai, suaugusieji, tarp kurių puikavosi ir MČTAU „Nonna Dance“ šokėjos (vadovė – Valerija Stričkienė).

Šokio šventė vyko tik vakare, tai „Nonna Dance“ kolektyvas turėjo gražaus laiko susipažinti su Kudirkos Naumiesčiu. Tuo iš anksto pasirūpino kolegė Vitalija. Ačiū jai!

 

Kudirkos Naumiestis – miestas Suvalkijoje, Šakių rajone, įsikūręs Šešupės ir Širvintos santakoje. Tik atvykus, mus pasitiko vietinis gidas Jonas Valaitis. Pirmiausia jis mus palydėjo prie daktaro Vinco Kudirkos kapo, kur uždegėme žvakelę ir sugiedojome Tautinę giesmę. Po to nuvykome į skulptūrų muziejų. Skulptūros sukurtos liaudies menininko Prano Sederevičiaus ir eksponuojamos privačios sodybos teritorijoje. Kavinėje paskanavome cepelinų, išvirtų pagal p. Almos Adamkienės receptą.

Pabuvojome prie Vytauto Didžiojo paminklo, prie Šešupės, kuria eina mūsų valstybės siena, stabtelėjome miesto centrinėje aikštėje, kur stovi paminklas rašytojui, tautinio atgimimo skleidėjui Vincui Kudirkai.

Apsilankėme Bulvės muziejuje, kurio įkūrėjas Jonas Valaitis papasakojo, kad bulvė tikrai verta pagarbos – juk tai antroji duona, ne vieną europietį išgelbėjusi nuo bado. Šalia muziejaus stovi įspūdingo dydžio medžio skulptūra, kurioje skulptorius Andrius Bieliukas meniškai įamžino bulvę – žmonijos maitintoją. Muziejuje susipažinom su bulvės gimimu, sužinojom, kurios bulvės geriausios ar skaniausios, netgi kokiu atstumu reikia sodinti įvarius bulvių gumbus. Muziejus užima tris aukštus, kiekvienas iš jų skirtas atskiroms ekspozicijoms. Pirmajame aukšte viskas skirta bulvininkystei. Antrame muziejaus aukšte eksponuojama šimtai arklių pasagų, pakinktai, lankai, seni buities rakandai. Smagi atrakcija buvo pasiekti „laimės pasagą“.

Po muziejaus ekspozicijų apžiūros buvom pakviestos degustuoti virtų bulvių ir rinkti bulvę – metų karalienę.

Susipažinę su Kudirkos Naumiesčiu, vakare kartu su kitais festivalio dalyviais susirinkome kultūros namuose. „Nonna Dance“ kolektyvas, sušokęs valsą ir sambą, sulaukė šiltų publikos ovacijų, susižavėjimo ne tik šokiu, bet ir elegantiška spalvinga šokėjų apranga.

Šioje šventėje debiutavo ir dvi naujos „Nonna Dance“ kolektyvo narės – Marija ir Margarita. Sveikiname jas!

Puikiai praleidusios dieną, su gera nuotaika vakare grįžome į Vilnių.

MČTAU šokių studijos informacija ir nuotraukos