Viename iš fakultetų

Gerų įspūdžių per Užsienio kalbų mėnesį patyrė dvi vokiečių kalbos grupės – skambėjo smuikas, eilės ir dainos.

Vieną saulėtą popietę pakiliai nusiteikusios ir kiek susijaudinusios Astos Beniulienės vedamų dviejų vokiečių kalbos grupių lankytojos rinkosi į Užsienio kalbų mėnesio renginį „Drąsiai kalbėkime ir susikalbėkime vokiškai“.

Auditorijoje dalyves pasitiko spalvinga nagingosios Užsienio kalbų fakulteto (UKF) 31-osios grupės senbuvės Valerijos skiautinių parodėlė.

Šventinį renginį pradėjo smuiku kelis kūrinius pagriežusi Asta iš 31-osios grupės. Irena Norberto von Tiggeleno eilėmis pasveikino grįžtantį pavasarį. Iš pradžių auditorijoje tvyrojusi šiokia tokia įtampa atslūgo, o kai į ansamblį susibūrusios 39-osios grupės moterys darniai ir skambiai užtraukė kelias melodingas dainas, ir visiškai išgaravo. Šiltais plojimais dainininkes apdovanojusios kursų lankytojos atsipalaidavo, dalijosi motyvaciniais vokiečių kalbos mokymosi momentais, noriai pasakojo šmaikščias istorijas, deklamavo eilėraščius, sekė pasakėčias.

Šventę vainikavo mūsų šaunioji dėstytoja A. Beniulienė, kuri ne tik pasidžiaugė pavykusiu renginiu, bet ir taikliai bei jautriai charakterizavo kiekvieną jo dalyvę, įvertino kiekvienos jų pastangas mokantis vokiečių kalbos.

Gera pradžia padaryta. Kalbos mėnuo galėtų tapti gražia mūsų fakulteto tradicija.

Nuotraukose matome smuikuojančią Astą, Valerijos darbelių parodėlę.

Elvyra Urbonavičienė

31 grupės nuotraukos