Viename iš fakultetų

Šiame neribotų galimybių pasaulyje daug keliaujame, aplankome įvairias pasaulio vietas. Keliaujame autobusais, traukiniais, skrendame lėktuvais, o per Užsienio kalbų mėnesio renginį anglų kalbos dėstytojos Reginos Jonušienės ir 3, 11 ir 45-os grupių studentų dėka nukeliavome ir pamatėme tai, ką patyrė mūsų studentės savo kelionių metu.

Aldonos kelionė į Ameriką buvo įspūdinga. Tai tokia tolima, mūsų jaunystėje išsvajota šalis, Amerika. Ji viešėjo prie Mičigano ežero, kurį išvalė ir naujam gyvenimui prikėlė prezidentas Valdas Adamkus, aplankė Laisvės statulą, kurią galima matyti atvirukuose, buvo prie Dariaus ir Girėno paminklo. Daug nuostabos ir susižavėjimo ji patyrė būdama kosminių tyrimų centre NASA būstinėje. Čia girdėjo pasakojimą, kaip kyla ir leidžiasi tie didžiuliai laivai, kaip jaučiasi astronautai, regėdami mūsų mažytę ir tokią mylimą Žemę iš taip aukštai. Vėliau ji lankėsi Niujorke, gigantiškame mieste iš stiklo ir betono, jame daug dangoraižių, nuo kurių svaigsta galva.

Po Amerikos laukė kelionė į Angliją. Čia mus lydėjo Rima. Ji išsamiai ir su dideliu pluoštu nuotraukų pristatė Gildfordo miesto, esančio netoli Londono, istoriją. Ten gyvena jos sūnus su šeima.

Kovo 17-oji – Šv. Patriko diena, Airijoje tądien rengiama šventė. Šv. Patrikas yra Airijos globėjas. Mums apie šią šventę papasakojo Judita. Tai žaliausia diena metuose, nes ją švenčia milijonai žmonių visame pasaulyje, apsirengę žaliai. Daugelyje miestų vyksta aistringi paradai, skamba tradicinė muzika, valgomas jautienos troškinys su „Guinness“ alumi, desertui paduodamas piemenų pyragas su aviena. Šv. Patriko diena Airijoje yra valstybinė šventė.

Po įvairių ir įdomių kelionių atėjo laikas poezijai. Regina labai meniškai ir jautriai perskaitė valų poeto W. H. Davieso eilėraštį „Leisure“.

Tačiau kokia gi šventė be viktorinos? Mums ją suorganizavo ponios Zita ir Birutė. Klausimai buvo įvairūs, žinoma, visi – apie Angliją, įžymius šios šalies žmones, su jais susijusius įvykius. Teko stipriai pasukti galvas, o tai suteikė daug jaudulio, žavesio, juoko – juk visiems norėjosi laimėti. Viktorina sukėlė nemažai aistrų ir, žinoma, buvo dalinami prizai.

Galiausiai 45 grupė pakvietė visus į angliškos arbatos ceremoniją. Apie angliškos arbatos gėrimą papasakojo Anglijoje buvusi ir penktos valandos arbatos gėrimo ceremonijoje dalyvavusi Žibutė.

Šventę užbaigėme smagia daina „DO-RE-MI“, diriguojant dėstytojai Reginai. Šioje popietėje, skirtoje Užsienio kalbų fakulteto organizuotam Užsienio kalbų mėnesiui, visi buvo linksmi ir pakylėti.

Genovaitė Jaskevičienė ir Judita Kovienė

Grupių nuotraukos