Viename iš fakultetų

Literatūros fakultete prieš Šv. Velykas, Didįjį ketvirtadienį, įvyko labai lauktas susitikimas su profesore Viktorija Daujotyte – Lietuvos literatūros tyrinėtoja, habilituota humanitarinių mokslų daktare, Lietuvos mokslų akademijos tikrąja nare, Lietuvos rašytojų sąjungos nare. Profesorė perskaitė paskaitą „Lietuvių poetų patirčių įprasminimas literatūroje“.

Lietuvių literatūros, literatūros fenomenologijos tyrinėtoja, literatūros kritikė prof. V. Daujotytė savo paskaitoje trumpai apžvelgė antikos poetus, stabtelėjo ties Salomėjos Nėries poezija, pacitavo Justino Marcinkevičiaus mintis, užsiminė apie šio poeto bendražygius Alfonsą Maldonį ir ką tik Anapilin iškeliavusį Algimantą Balatakį, prisiminė JAV gyvenusį poetą Joną Aistį, nemažai dėmesio skyrė ir šiuolaikinei poezijai.

Savo įspūdžiais apie prof. Viktorijos Daujotytės paskaitą Senjoro užrašuose dalijasi Literatūros fakulteto klausytoja Vilija Jurėnienė. Straipsnyje „Jo didenybė eilėraštis“ p. Vilija rašo: „Visą gyvenimą galvojau, kad poezija yra jaunų žmonių saviraiškos forma, nes jie turi daugiau polėkio, entuziazmo ir vidinės ugnies. Profesorė patikino, kad amžius neturi reikšmės. Net devyniasdešimtmečiai Algimantas Baltakis ir Ramutė Skučaitė rašė ne tik brandžius, bet ir uždegančius poezijos posmus. Ji pabrėžė, kad sąvokos jaunystė ir senatvė yra labai sąlygiškos ir priklauso nuo individualybių. Auditorija pasijuto pamaloninta ir pritarė, kad išsilavinusiam žmogui neturėtų pakakti tik sotaus ir patogaus gyvenimo“.

Literatūros fakulteto informacija

Kristinos Sadauskienės nuotraukos