Sveikatinimo forumai jau tapo tradiciniu kasmetiniu Sveikos gyvensenos fakulteto renginiu, kuriame klausytojai ne tik išgirsta naujų žinių apie sveiką gyvenseną, bet ir dalyvauja sveikatos patikrose, mokosi teisingai atlikti mankštą, konsultuojasi su kineziterapeutais, kardiologais, mitybos ir kitais specialistais. Balandžio 26 dieną vėl kviečiame į Sveikatinimo forumą!

2020 m. vasario 5 d. Vilniaus kolegijos salėje organizuotas sveikatinimo forumas ,,Reikia išmokti sveikam išlikti“. Daugiau nei dviem šimtams forumo dalyvių buvo atliekami sveikatos tyrimai. „Sanus“ centro specialistai vertino forumo dalyvių fizinę sveikatą ir atliko segmentinę kūno masės analizę, kuri parodė kūno svorį, riebalų, kaulų ir raumenų masę, metabolinį amžių ir kt. Specialistai taip pat atliko pirminį fizinės būklės vertinimą, kurio metu stebėjo kūno pusiausvyros ir koordinacijos testus. Kineziterapeutai teikė naudingų patarimų, kaip lavinti testuojamas fizines ypatybes (kūno pusiausvyrą, koordinaciją bei lankstumą).

Praėjusiais metais dėl karantino tradicinis Sveikatinimo forumas ,,Sveikai gyvensi – ilgai nesensi“ buvo organizuotas nuotoliniu būdu. Klausėme teorinių pranešimų apie fizinio aktyvumo svarbą, bet neturėjome galimybės įvertinti klausytojų fizinės būklės bei mankštą atlikome individualiai, kiekvienas savo namuose.

Balandžio 26 d. vėl kviečiame MČTAU klausytojus į Sveikatinimo forumą „Reikia išmokti sveikam išlikti“, kuris organizuojamas kartu su Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centru bei Geros savijautos centru „Sanus“. Forumo programa ČIA.

Forumas vyks 2022 m. balandžio 26 d., 10.00 – 15.00 val. MČTAU A4 auditorijoje ir vestibiulyje, Studentų g. 39a.

Daugiau informacijos suteiksime telefonu 8612 02 420.

Viktorija Montvilienė, Sveikos gyvensenos fakulteto dekanė