Paskutinėmis birželio dienomis būrelis saviugdos klubo MES narių keliavome po Kuršių žemes Latvijoje.

Tai mažiausiai pažįstama sritis, bent mūsų daugumai. Nebuvome girdėję apie Kuršo katilą ir jo 25 tūkstančių aukų atminimo memorialą netoli Saldus miestelio. Įspūdinga vieta. O pats miestelis - visiems žinomų saldainių-karvučių "gimimo vieta".

Apžiūrėjome latviškąją Veneciją - Kulgygą, jos istorinius pastatus, Ventos Rumbą - natūralų plačiausią Europos krioklį, krašto muziejų. Nustebino ypatingai pagarbiai restauruoti mediniai pastatai, ko dar neteko matyti.

Ventspilio gėlių skulptūros, fontanai, visokių "veislių" karvių skulptūros ir parkai tikrai įspūdingi. Kas norėjo - skaičiavo karvių skulptūras, kas maudėsi, kas klajojo po miestą.

Ilgai prisiminsime pasivaikščiojimą Riežupės smėlio urvuose, 11 m po žeme vedant labai šmaikščiai gidei.

Kas pajėgė, užlipo į vieną iš senųjų švyturių. Aplankėme Kolkos iškyšulį, stebėjome, kur susitinka Baltijos jūros ir Rygos įlankos vandenys.

Keliaudami link Lietuvos, pravažiavome ne vieną senovišką miestelį, turintį įdomią istoriją.

Viename jų - Kandavoje ne tik labai jau sočiai pietavome, bet ir vynus degustavome... Neįtikėtina, kad Latvijoje vynuogės sėkmingai auginamos 15-oje vynuogynų. Ir latvišką duoną ragavome. Todėl ir ilgas kelias namo neprailgo.

Danguolė Švegždienė, Psichologijos fakulteto saviugdos klubo MES seniūnė

Klubo MES nuotraukos